Šalke deklasiran u Minhenu, kriza u Leverkuzenu

Arjen Roben je upisao het-trik, upisali su se i David Alaba i Mario Mandžukić, a jedini gol za goste djelo je - igrača Bavaraca!
0 komentar(a)
Arjen Roben, Foto: Beta/AP
Arjen Roben, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.03.2014. 19:52h

Šalkeova katastrofalna sedmica je završena u Minhenu - nakon šestice Reala u Ligi šampiona, na "kraljevsko-plave" se iživljavao i Bajern u Bundes ligi (5:1).

Ali, kako prolaze Bajernovi protivnici ove sezone u Njemačkoj ovaj rezultat ne čudi nikog, jer je već poslije 28 minuta bilo 4:0...

Arjen Roben je upisao het-trik, upisali su se i David Alaba i Mario Mandžukić, a jedini gol za goste djelo je - igrača Bavaraca!

Autogol je postigao Rafinja, kojeg je lopta pogodila nakon kornera i odbila se u mrežu Manuela Nojera.

Sami Hipija proživljava težak period na klupi Bajera - protiv Majnca na "Baj areni" je upisao 5. uzastopni poraz u svom takmičenjima.

Nakon eliminacije iz Kupa od Kajzerslauterna i teškog poraza u Ligi šampiona od PSŽ-a (0:4), "farmaceuti" su u lošoj seriji u Bundes ligi, pa je Borusija (koja je danas savladala Nirnberg sa 3:0) preuzela drugo mjesto sa dva boda više...

Jirgen Klop je tako upisao 112. pobjedu na klupi Borusije i sada ima jednu više od Otmara Hicfelda koji je držao rekord na klupi ovog velikana.

Majnc je u Leverkuzenu pobijedio pogotkom Čupo-Motinga, dok su "miloneri" na svom terenu tek u drugom poluvremenu slomili otpor Nirnberga i slavio golovima Matsa Humelsa, Roberta Levandovskog i Henriha Mhitarjana.

Borusija iz Menhengladbaha je remizirala u Braunšvajgu (1:1), istim rezultatom je završen meč Augsburga i Hanovera, dok je Verder bio bolji od Hamburgera.

Rezultati

Augsburg - Hanover 1:1

Bajer - Majnc 0:1

Braunšvajg - Borusija M. 1:1

Borusija D. - Nirnberg 3:0

Verder - Hamburger 1:0

Bajern - Šalke 5:1

Nedjelja

Hofenhajm - Volfsburg

Ajntraht - Štutgart

Petak

Herta - Frajburg 0:0

Bonus video: