Vlaisavljević: Da odigramo lijepo

Crna Gora i Irska odigraće 5. marta u Dablinu utakmicu u okviru šeste kvalifikacione grupe za odlazak na prvenstvo Evrope.
1 komentar(a)
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2014. 14:34h

Uprkos sjajnim igrama u kvalifikacijama za EP u Češkoj 2015. godine, naša mlada reprezentacija je daleko od završnog turnira. Izabranici Dušana Vlaisavljevića su tri utakmice prije kraja na 9. mjestu drugoplasiranih ekipa iz deset grupa, iz kojih će svega četiri ići u baraž.

Prvo od tri gostovanja do kraja kvalifikacija u grupi 6, naši mladi reprezentativci će imati u Dablinu 5. marta protiv Republike Irske.

Vlaisavljević je juče objavio spisak od 18 fudbalera na koje će računati na stadionu Talagt u srijedu u 16 sati. Jedini debitant je Nikola Vujnović, napadač Radničkog iz Obrenovca.

"Iako je tek napunio 17 godina Vujnović već godinu i po igra u seniorskom timu, posmatrao sam ga, a i stručni štab naše kadetske selekcije smatra da je jedan od najboljih igrača u tom uzrastu. Što se tiče ambicija u nastavku kvalifikacija, one ostaju iste. Želim da budem zadovoljan igrom jer smo u dosadašnjem toku prema ocjenama sa brojnih adresa, čak i iz Njemačke, jedna od reprezentacija koja igra najljepši fudbal u Evropi u ovom uzrastu. Još imamo šanse da se plasiramo i borićemo se do kraja", kazao je Vlaisavljević.

Crna Gora je u posljednjoj utakmici, pod Goricom u novembru odigrala bez golova sa Republikom Irskom.

"Očekujem potpuno drugačiju utakmicu, pošto u prvom duelu je teren bio u očajnom stanju. Mi smo ekipa koja kroz igru želi da dođe u šansu i odličan teren u Dablinu će biti naš adut. Ipak, u ovom uzrastu je mali broj selekcija koje učestvuju na završnom turniru i teško se kvalifikovati. Pogotovo u našim uslovima kada najbolje igrače menadžeri vodaju po svijetu u potrazi za što boljim angažmanom i po pravilu preskoče pripreme u klubovima. To je bilo vidno protiv Njemačke, koju smo sat držali na svojoj polovini, a onda je pet igrača istovremeno tražilo izmjenu. No, sjajne igre u ovoj selekciji učinile su da naši igrači dobiju dobre angažmane", zaključio je Vlaisavljević.

Na spisku selektora Vlaisavljevića za utakmicu 5. marta u Dablinu su

Golmani: Danijel Petković (Bokelj), Ivan Butorović (Mogren)

Odbrana: Ilija Bogdanović (Grbalj), Nemanja Gojačanin (Javor), Risto Radunović (Budućnost), Andrija Vukčević (Budućnost), Ermin Alić (Viljareal), Miloš Bakrač (Sion), Boris Kopitović (Budućnost)

Vezni red: Branislav Janković (Grbalj), Nebojša Kosović (Ujpešt), Marko Bakić (Fiorentina), Vladimir Jovović (Sutjeska), Darko Zorić (Čelik), Marko Vukčević (Olimpija)

Napad: Luka Đorđević (Tvente), Stefan Mugoša (Mladost), Nikola Vujnović (Radnički Obrenovac).

Mlada selekcija okuplja se u nedjelju u podne na kampu FSCG, gdje će odraditi jedini trening pred put za Tiranu, odakle će u ponedjeljak preko Istanbula otputovati za Dablin.

Bonus video: