Šampionu dosta gol da odmakne

Sutjeska je napravila novi bijeg u odnosu na drugoplasirani Čelik, koji nakon poraza u Baru kasni pet bodova
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.02.2014. 09:13h

Na proljećnoj premijeri pred domaćom publikom fudbaleri Sutjeske savladali su minimalnim rezultatom Zetu (1:0) i 10. prvenstvenom pobjedom napravila novi bijeg u odnosu na drugoplasirani Čelik, koji nakon poraza u Baru sada kasni pet bodova za aktuelnim šampionom.

Istina, domaćin nije pružio dopadljivu igru, ali nova tri boda svakako će mu puno značiti pred naredne mečeve, u kojima će morati, kako to i dolikuje timovima koji žele da odbrane tron, i više i bolje...

"Zeta je igrala odlično, parirala nam je svih 90 minuta i samo zahvaljujući sreći došli smo do pobjede. Svi su dali maksimum, u jednom i drugom sastavu, ali znao sam da će nam biti mnogo teško doći do povoljnog ishoda, bez obzira na to što su nas svi najavljivali kao apsolutnog favorita i već nam bili pripisali pobjedu. Znam kako radi kolega Vukićević, kako su odradili pripreme, kako su igrali kontrolne mečeve... Odlučila je jedna lopta. Imali su i gosti svoje šanse, možda je najrealnije bilo da podijelimo bodove, ali, eto, osmjehnula nam se sreća, hrabro smo odigrali i možda baš zbog toga", istakao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Od prvog minuta Sutjeska je imala inicijativu, protiv Golubovčana koji su se opredijelili da iz kontri ugrožavaju domaći sastav. Iz takvog pristupa u prvom poluvremenu izglednih prilika za gol praktično nije bilo. Ipak, sredinom prvog dijela Radonjić je odlično uposlio Vujovića, čiji je šut završio pored gola.

Do odlaska na odmor Karadžić je stvorio priliku za Stevovića, koji nije dobro reagovao, baš kao i Vujović u samom finišu. Sa druge strane gosti su zaprijetili preko Vlaisavljevića, međutim, sve se svelo na pokušaj.

Nakon odmora gosti su se malo trgli i u 62. minutu preko Milića, odnosno Radulovića u 67. umalo stigli do prednosti.

Ali kako to obično u fudbalu biva, kazna je stigla u 77. minutu. Naime, Cavnić je pogriješio nedaleko od svog gola, Radonjić je u pravom trenutku uposlio Vladana Karadžića, kome nije bilo teško da postigne prvi proljećni gol za Sutjesku.

Do kraja meča Zeta je krenula odlučnije na gol Sutjeske, ali šampion je znalački čuvao i očuvao stečeni rezultat.

"Očekivali smo tešku utakmicu, nijesmo ni ja ni moj kolega znali kako će naši fudbaleri reagovati, jer ovo je prva utakmica nakon napornih priprema. Igrali smo zatvorenije, namjeravali iz kontranapada doći do pogotka. Nijesmo uspjeli u prvom, pa i u drugom poluvremenu smo prokockali šanse, a protivnik je iskoristio jednu našu grešku i zasluženo došao do sva tri boda", rekao je trener Zete Mladen Vukićević.

Sutjeska je napravila novi bijeg u odnosu na drugoplasirani Čelik, koji nakon poraza u Baru kasni pet bodova.

Bonus video: