Hamren: Rusija blagi favorit, neće biti lako sa Crnom Gorom

"Znam da se radi o reprezentaciji koja je bila odlična na startu prošlih kvalifikacija i koja je sve iznenadila. Čekaju nas dva vrlo teška meča sa Crnom Gorom", rekao je Hamren
2 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2014. 10:28h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Nica - Selektor Švedske Erik Hamren nije bio pretjerano oduševljen žrijebom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojem će selekcija "tri krune" igrati sa Rusijom, Austrijom, Crnom Gorom, Moldavijom i Lihtenštajnom.

"Moglo je bolje. Izjednačena grupa, gdje je Rusija blagi favorit. Sve je otvoreno. Pred nama je novi uzbudljiv izazov i imamo tri mogućnosti - da budemo prvi, drugi, ili da kao treći idemo u baraž. Austrijance dobro poznajemo, bili smo rivali u prošlim kvalifikacijama, dok su Rusi bili u grupi sa Portugalom, od kojeg smo ispali u baražu".

  • Crna Gora?

"Ne poznajem mnogo ekipu, jer nisam pratio u posljednje vrijeme, ali znam da se radi o reprezentaciji koja je bila odlična na startu prošlih kvalifikacija i koja je sve iznenadila. Treba obratiti pažnju na taj tim. Čekaju nas dva vrlo teška meča sa Crnom Gorom", rekao je Hamren.

Bonus video: