Simeone i vojska plaše "merengese"

Madridski derbi se igra od 20 časova, a posljednja informacija je da će dio spektakla biti i Kristijano Ronaldo
3 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2014. 13:08h

Dijego Simeone opet sprema zamku Realu, ovog puta u Kupu kralja - Atletiko, aktuelni osvajač ovog takmičenja, gostuje na "Santjago Bernabeuu" u prvom meču polufinala.

Biće to, u stvari, repriza prošlogodišnjeg finala kada je Atletiko na istom stadionu pobijedio i tada poželio Žozeu Murinju srećan put u Čelzi.

Sada, "kolćonerosi" imaju isti cilj, "osjetili su krv" velikog rivala, ali i Real ima šta da ponudi...

Najava derbija je donijela dilemu da li će večeras zaigrati Kristijano Ronaldo, bez kojeg spektakl sigurno ne bi bio isti.

I, igraće, tako je danas odlučila Disciplinska komisija, iako je suspendovan na tri utakmice zbog crvenog kartona u nedjeljnoj utakmici protiv Atletika iz Bilbaa (1:1).

CR7 će zato propustiti mečeve Viljarealom, Hetafeom i Elćeom u Primeri.

"Ne mislim da treba da čekamo na odluku disciplinske komisije jer sam siguran da njegova kazna neće biti ozbiljna. On će početi utakmicu", i juče je bio siguran u nastup Portugalca Karlo Anćeloti.

Italijan se osvrnuo i na komšiluk:

"Dijego Simeone je rekao da smo favoriti? Ne vjerujem pretjerano u to što je kazao. U suštini, on to ne misli. Radi sjajan posao sa Atletikom i logično je da ne želi da njegovo igrači osjećaju pritisak. Ali, Atletiko je lider, igra polufinale Kupa i to govori o njegovom kvalitetu", kazao je Anćeloti.

Atletiko je svakako jednako opasan bio da je favorit ili ne, a “merengesi” strahuju on neke “trik taktike” koju sprema popularni Ćolo.

"Znam da imamo način da se suprotstavimo Realu koji igra sve bolje kako vrijeme odmiče. Real je sada jača ekipa nego što je bio u našem prvom međusobnom duelu ove sezone, ali valjda smo i mi ozbiljniji kako vrijeme ide", rekao je Simeone.

Atletiko je u posljednja dva meča bio bolji od Reala, oba puta u gostima, a večerašnji trijumf bi mu vjerovatno širom otvorio vrata finala.

Drugi polufinalni par nije tako uzbudljiv - sastaće se Barselona i Sosijedad.

"Liječimo rane iz duela protiv Valensije. Nadam se dobroj igri i pobjedi", kazao je Herardo Martino, trener Barselone.

Galerija

Bonus video: