Barseloni uzalud i penal fore

Čudo se dogodilo - Valensija je srušila Barselonu na "Nou Kampu" (3:2), nanijela Kataloncima prvi poraz na njenom stadionu ove sezone
15 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2014. 23:17h

Barseloni prijeti pad na treću poziciju na ako Real i Atletiko Madrid večeras dobiju svoje mečeve, protiv Real Sosijedada i Atletik Bilbaa. Čudo se dogodilo - Valensija je prva ekipa u Španiji koja je savladala Barselonu na “Nou kampu” od 21. aprila 2012. godine, kada se tu radovao Real Madrid.

Kataloncima nije pomogao ni sudija, koji je u 54. minutu častio domaćina penalom za 2:2, iako je Rikarda Koštu lopta pogodila u rame, a ne u ruku.

Sve je bilo uzalud, Barselona je izgubila na svom stadionu u prvenstvu nakon 25 uzastopnih pobjeda.

"Odavno nismo izgubili ovdje, a poraz je stigao u nevrijeme", kazao je vezista Barselone Serhio Buskets.

Veliki problemi u katalonskom klubu oko sumnjivog transfera Nejmara, koji su potom rezultirali ostavkom predsjednika Sandra Roselja, očito su se prenijeli i na teren.

Valensija je kontranapadima “uništila” favorizovanog domaćina, koji nije bio ni sjenka tima iz minulih sezona. Sa tek oporavljenim i statičnim Mesijem, Ćavijem koji polako prolazi zenit i Inijestom koji igra najgori fudbal u karijeri, Katalonci očigledno nisu više ekipa koja tjera strah u kosti rivalima...

Iskoristila je to Valensija, da hrabrom igrom prvo preokrene rano vođstvo Barselone, a onda i trećim golom Paka pobijedi i sudijsku nepravdu.

"Perfektan je osjećaj pobijediti na ovom stadionu. Bila je to drugačija Valensija", izjavio je napadač gostiju Pareho, strijelac trećeg kola.

Barsi je presudio Valensijin trio P - Pareho, Pjati i Paco! Ili četiri P, jer je na klupi gostiju sjedio Huan Antonio Pici, nekadašnji napadač Katalonaca.

Mesi je imao u nadoknadi vremena veliku šansu da izjednači na 3:3, ali se u suštini ne bi promijenilo mnogo... Trener Barse Tata Martino je u problemu, prvi put od kada je ljetos stigao iz Njuels Old Bojsa. U posljednja četiri meča Barsa je dobila samo jednu utakmicu i ne bi bilo iznenađenje ako Atletiko i Real gurnu danas Katalonce na treću poziciju.

Rezultati:

Barselona - Valensija 2:3

Sančes 7, Mesi (penal) 54 - Pareho 44, Pjati 48, Pako 59

Levante - Rajo Valjekano 0:0

Hetafe - Valjadolid 0:0

Malaga - Sevilja 3:2

Duda 31 (penal), 83 Samuel 77 - Baka 49, Facio 67

Nedjelja:

Elće - Almerija

Betis - Espanjol

Atletiko Madrid - Real Sosijedad

Atletik Bilbao - Real Madrid.

Ponedjeljak:

Viljareal - Osasuna.

Petak:

Granada - Selta 1:2 (1:1).

Bonus video: