Grbović na pozajmici u Tventeu

Ofanzivni vezista Mogrena, 18-godišnji Žarko Grbović igraće u do kraja sezone na pozajmici u holandskom Tventeu
3 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2014. 13:33h

Ofanzivni vezista Mogrena, 18-godišnji Žarko Grbović igraće u do kraja sezone na pozajmici u holandskom Tventeu, saznaju “Vijesti”.

Pretpostavka je da će dva kluba na ljeto razgovarati o mogućem otkupu ugovora, u zavisnosti od toga kakav će utisak omladinski reprezentativac Crne Gore ostaviti u Holandiji.

Grbović je drugi Crnogorac, drugi (bivši) igrač Mogrena, koji će zaigrati za Tvente. Dres popularnih “crvenih” ove sezone nosi Luka Đorđević i to kao pozajmljen igrač Zenita iz Sankt Peterburga.

Očekuje se da Grbović bude proslijeđen u Tvente Jong (mladi tim), koji se takmiči u Drugoj ligi Holandije i trenutno zauzima 12. mjesto od 20 ekipa.

Tamo bi mogao da se susretne sa Aleksandrom Boljevićem, doskorašnjim napadačem Zete, koji nosi dres ekipe PSV Jong.

Grbović je rođen u Nikšiću 20. maja 1995. godine, a od prije dvije sezone je član Mogrena. Nosi dres omladinske reprezentacije Crne Gore, sa kojom će u maju u Engleskoj igrati elitnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Jača noga mu je lijeva, a trener Budvana Branislav Milačić više ga je koristio kao desno krilo.

Mogren je ove zime ostao bez Nikole i Gorana Vujovića, koji su pojačali Čelik i Sutjesku, kao i Gorana Burzanovića koji je otišao u Mladost.

Budvane su pojačali Marko Mugoša i Marko Radulović.

Dl. M.

Bonus video: