Ronaldo pokazao Zlatnu loptu, pa srušio Granadu

Strijelci za Real bili su Kristijano Ronaldo u 56. i Karim Benzema u 74. minutu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2014. 17:42h

Dobitnik Zlatne lopte Kristijano Ronaldo pozirao je sa prestižnim trofejom na ispunjenom “Santjago Bernabuu”, a onda 22. golom u sezoni srušio Granadu za proboj Reala na čelnu poziciju na tabeli (makar na jednu noć). Pobjedu je potvrdio Karim Benzema.

"Sada smo na mjestu na kojem želimo da budemo", kazao je vezista Reala Ćabi Alonso, koji se vratio u tim nakon povrede.

Ipak, ako Barselona i Atletiko Madrid večeras dobiju svoje mečeve, Real će opet biti treći sa bodom zaostatka u odnosu na konkurente.

"Svi smo tu, dijeli nas jedan bod. Biće ovo paklena trka i zato je najvažnije da nastavimo da radimo dobro, da u hodu pravimo korekcije i napredujemo", dodao je Alonso.

Navijači Reala zahvalili su se Ronaldu na svim golovima prelijepom koreografijom prije početka meča, kada je duž cijele istočne tribine pisalo CR7! “Marka” je izračunala - prošlo je čak 56 godina otkada je jedan igrač Reala posljednji put pokazao Zlatnu loptu navijačima. Bio je to legendarni Alfredo di Stefano, 1958. godine.

Ronaldo je na salve aplauza umalo uzvratio najljepšim golom u sezoni - sjajan pokušaj makazica portugalskog superstara u finišu prvog dijela odbranio je Roberto.

Golman Granade bio je ipak nemoćan u 56. minutu, kada je Ronaldo precizno gađao iz okreta na dodavanje Luke Modrića. Navijači Reala su odahnuli, a Benzema na asistenciju Marsela pogodio za miran finiš.

Rezultati:

Real Madrid - Granada 2:0

Ronaldo 56, Benzema 74

Valjadolid - Viljareal 1:0

Rueda 40

Valensija - Espanjol 2:2

Alkaser 7, Žonas 32 - Kordoba 3, Serhio Garsija (penal) 45 .

Nedjelja

Almerija - Hetafe

Osasuna - Atletik Bilbao

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid

Barselona - Malaga.

Ponedjeljak

Real Sosijedad - Elće

Petak

Selta - Betis 4:2.

Galerija

Bonus video: