Bum-bum Pjontek: Milan brzo zaboravio eksperiment sa Pipitom

Poljski napadač odmah ubijedio sve da je pravi igrač za "rosonere" - dao je već šest golova od kada je došao iz Đenove
797 pregleda 0 komentar(a)
Briljira u dresu Milana: Pjontek, Foto: Beta/AP
Briljira u dresu Milana: Pjontek, Foto: Beta/AP

Iznenadni odlazak Gonsala Iguaina, pomalo panični pregovori sa Đenovom oko Kšištofa Pjonteka..., u Milanu je u januaru izgledalo da je situacija haotična, ali se brzo pokazali da je Leonardo, bivši igrač i trener, sada sportski direktor, dobro znao šta radi.

Pjontek je stigao za skoro 40 miliona da zamijeni Pipitu i to zasada radi perfektno. Koliko je 23-godišnji Poljak moćan u kaznenom prostoru vidjelo se u subotu u Bergamu kada je Atalanti dao dva gola iz ukupno dva šuta.

Pjontek je već upisao četiri pogotka u ligi za Milan, dao je i dva u Kupu protiv Napolija, pa je ove sezone, računajući i ono što je uradio u Đenovi, na brojci od 25 golova.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend.

GOLMANI

Sirigu (Torino) - Napoli je imao čak 18 šuteva ka njegovom golu, ali Sirigu je bio nesavladiv. Imao je i sreće, kao kod majstorije Insinjea, kada je pogođena stativa.

Dijego Lopes (Espanjol) - katalonski tim je protiv Valensije na "Mestalji" igrao na bod. U tome je i uspio uz veliki doprinos bivšeg golmana Reala i Milana.

ODBRANA

Pike (Barselona) - Barsa je pobijedila bez primljenog gola, a iskusni štoper je i iznudio penal kada je Mesi postigao jedini pogodak na meču.

Bonući (Juventus) - zaigrao nakon povrede i povratak na teren obilježio golom u duelu sa Frozinoneom.

Leonardo Bonući

Alaba (Bajern) - odavno Alaba ne igra u prepoznatljivom ritmu, ali je kod Nika Kovača pronašao mir i opet podsjeća na igrača koji je prije četiri, pet godina bio ponajbolji lijevi bek na planeti.

SREDINA

Naingolan (Inter) - Interu je neophodan pravi Rađa. Protiv Sampdorije je popularni Nindža makar nagovijestio koliko može da doprinese "crno-plavima".

Perišić (inter) - italijanski mediji ističu da je Perišić protiv Sampdorije odigrao najbolju utakmicu još od finala Mundijala sa Hrvatskom. A od tada je prošlo čak sedam mjeseci...

Harit (Šalke) - klub iz Gelzenkirhena se polako okreće mlađim igračima i ne libi se da im da šansu u prvom timu. Marokanac ima 21 godinu i vjeruje se da ga čeka fenomenalna budućnost.

Ojarzabal (Sosijedad) - čini se da je prerastao sredinu kakva je Sosijedad i da je spreman za veći klub. Baskijski fudbaleri, ipak, teško donose odluku da napuste matični klub, izgleda da izuzetak nije ni 21-godišnje krilo iz Eibara.

NAPAD

Pjontek (Milan) - Milan je dobro znao koga dovodi iz Đenove, ali vjerovatno niko u sportskom sektoru "rosonera" nije ni slutio da će Poljak tako brzo postati čovjek oko kojeg se u timu vrti apsolutno sve.

Mbape (PSŽ) - njegov gol je bio dovoljan da Parižani prođu komplikovano gostovanje Sent Etjenu.

Kilijan Mbape

Stuani (Đirona) - mali katalonski klub nije pobijedio u Primeri od novembra, a onda je došao u Madrid i ugasio Realovu nadu da može do titule. U Đironi je sve jasno - Stuani postiže najvažnije golove i vodi tim ka opstanku.

Fekir (Lion) - ima top u ljevici. Demonstirao je to i u trijumfu "lavova" nad Genganom.

Koman (Bajern) - Bajern je naišao na velike probleme u bavarskom okršaju protiv Augsburga, a razliku je napravio mladi Francuz i s dva gola donio tri boda gigantu iz Minhena.

Bonus video: