Junajted ispao iz Liga kupa, Sanderlend u finalu!

"Crne mačke" stigle su od istorijskog uspjeha boljim izvođenjem penala, nakon prave drame koja je gledana u posljednjim minutima drugog produžetka obračuna na "Old trafordu".
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2014. 23:17h

Nema kraja šokovima za Dejvida Mojesa. Nakon posrtanja u Premijer ligi, eliminacije iz FA Kupa, na red je došao i Liga kup. Mančester junajted je u revanšu polufinala eliminsan od Sanderlenda, pa navijači "đavola" s pravom mogu da se zapitaju - može li gore od ovoga?

"Crne mačke" stigle su od istorijskog uspjeha boljim izvođenjem penala, nakon prave drame koja je gledana u posljednjim minutima drugog produžetka obračuna na "Old trafordu".

Prvo je Berdsli u 120. minutu nakon očajne reakcije golmana De Hee donio Sanderlendu izjednačenje 1:1, što je uz trijumf od 2:1 iz prve utakmice u tom momentu značilo prolaz u finale.

Trener Gustavo Pojet je skako od sreće, navijači su bili u transu kada je Ćićarito, u prvom minutu nadoknade drugog produžetka, na asistenciju Januzaja, odveo meč u penale.

Za Mojesa, međutim, to nije bilo olakšanje, već samo produžetak patnje. Sa bijele tačke promašila su, naime, četvorica od petorice igrača Junajteda. Neprecizni su bili Velbek, Januzaj, Džons i Rafael, samo je Flečer poslao loptu u mrežu. Blistao je golman Manone, koji je odbranio tri penala.

I gosti su promašili puno, čak tri puta, ali su im i dva gola bila dovoljna za plasman u finale, gdje će ih čekati Mančester siti.

Utakmica će se igrati na "Vembliju", a termin još nije određen.

"Osjećaj je nevjerovatan, ovo je za navijače. Mnogo problema smo imali ove sezone, a finale će biti nagrada za za sve što smo prošli, i još uvijek prolazimo. Finale je jedan meč, sve je moguće, a mi ćemo uživati u ulozi autsajdera", rekao je trener Sanderlenda Pojet, nekadašnji vezista Čelzija.

Rezultati:

Mančester junajted - Sanderlend 2:1 (1:0), penalima 1:2 - prvi meč 1:2

Evans 37, Ćićarito 120+1 - Berdsli 120.

Utorak:

Vest Hem - Mančester siti 0:3 (0:2) - prvi meč 0:6

Galerija

Bonus video: