Siti brojao do šest sa Vest Hemom, het-trik Negreda

Siti je ove sezone odigrao 15 mečeva kod kuće, od kojih je pobijedio čak 14 - jedini tim koji ga je savladao u Mančesteru je Bajern (3:1)
3 komentar(a)
Alvaro Negredo, Foto: Reuters
Alvaro Negredo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2014. 22:19h

U paklenoj seriji Mančester sitija na svom terenu našao se i Vest Hem, pa je već nakon prve utakmice polufinala otklonjena i najmanja dilema oko finaliste Ligakupa Engleske.

"Građani" su pobijedili sa 6:0, mogli su da daju makar još toliko golova i nema dileme da će revanš u Londonu (21. januara) biti odrađivanje posla za ekipu Manuela Pelegrinija koja već sada može da se okrene finalu i odlasku na "Vembli".

Noć na "Etihadu" je bila rezervisana za Alvara Negreda, koji se polako pretvara u mašineriju za golove. Upisao je het-trik, a ne zna se koji je od ta tri pogotka Španca bio jednostavniji - prvi iz voleja nakon majstorskog pasa Jaje Turea, potom je morao i da ukliza da bi zatresao mrežu, a kod trećeg je samo "otvorio nogu" i plasirao loptu u nebranjenu mrežu gola zemljaka Adrijana.

Siti je ove sezone odigrao 15 mečeva kod kuće, od kojih je pobijedio čak 14 - jedini tim koji ga je savladao u Mančesteru je Bajern (3:1).

Nije, međutim, Negredo igrao sam protiv Vest Hema, pa se u prvom poluvremenu upisao i Jaja Ture (nakon prvih 45 minuta je bilo 3:0), a u drugom dijelu je glavnu ulogu preuzeo Edin Džeko - s dva gola, ukupno šest u ovom takmičenju, Bosanac je ponizio "čekićare" i njihovog menadžera Sema Alardajsa.

"Napredujemo iz meča u meč. Nikada nije lako sa 5:0 pobijediti tim iz Premijer lige. Bilo je 6:0? O, ne...", kazao je Džeko koji se očigledno bio malo zabrojao.

Sitiju sada ostaje da čeka ime rivala u finalu, a moguće je da se na "Vembliju" sastanu dva rivala iz Mančestera.

Junajted ima aktivan rezultat protiv Sanderlenda, jer je sinoć u gostima izgubio sa 2:1...

Bonus video: