Junajted poražen i u Sanderlendu

"Đavoli" poraženi sa 2:1, ali imaju priliku za popravni - revanš se igra 22. januara na "Old trafordu". Sjutra Siti - Vest Hem
3 komentar(a)
Fabio Borini, Foto: Reuters
Fabio Borini, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2014. 22:22h

Mančester junajted se trese, to je evidentno, iako poraz od 2:1 u Sanderlendu u prvom meču polufinala Ligakupa nije tragičan kao onaj za vikend od Svonsija u FA kupu koji je označio i eliminaciju.

"Đavoli" su izgubili na Stadionu svjetlosti sa 2:1, ali im i takav poraz, koliko god bio neprijatan, daje realne šanse da u revanšu 22. januara na "Old trafordu" obezbijede plasman u finale i put na "Vembli".

Junajted je protiv „crnih mačaka” dominirao od početka, a onda je primio gol iz prve ozbiljne akcije domaćina - lopta se od Rajana Gigsa odbila u mrežu Davida de Hee i gosti su bili u minusu u posljednjim trenucima prvog dijela.

Već u 52. velikan iz Mančestera je poravnao golom Nemanje Vidića nakon kornera, a pobjedonosni gol Sanderlenda će sigurno izazvati reakciju engleske javnosti, jer je postignut iz spornog penala nakon kontakta Toma Kleverlija i Adama Džonsona.

Siguran sa bijele tačke je bio Italijan Fabio Borini. Junajted je mogao do izjednačenja, ali je u dva navrata neprecizan bio Adnan Januzaj.

Timu Dejvida Mojesa je ovo treći poraz zaredom (prethodno je izgubio od Totenhema i Svonsija) i to mu je najgori niz još od 2001. godine.

Drugi polufinalni par čine Mančester siti i Vest Hem, a prvi meč se igra sjutra veče na "Etihadu".

Bonus video: