Simeone: Učio sam od Murinja, impresionirao me je

"Murinjo je harizmatičan, upoznao sam ga dok je radio u Interu. Bio sam kod njega sedam dana, analizirao njegove treninge u "Apijano Đentileu". Impresionirao me je", rekao je Simeone
4 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2013. 17:08h

Jedan od najtraženijih trenera današnjice je svakako Dijego Simeone koji radi velike stvari s Atletiko Madridom.

Argentinac je kao fudbaler najviše traga ostavio u Laciju i Interu, pa je to bio povod italijanskom dnevnikom "Đornaleu" da za praznike napravi intervju sa popularnim Ćolom.

Tako je i jedno od pitanja bilo vezano za Simeoneovu budućnost i da li je vidi u Interu.

"Bila bi mi čast da vodim Inter. Ali, zasada su to samo novinarske priče. Vidim sebe u Atletiku još izvjesno vrijeme. Neko je napisao da bih mogao postati Atletikov ser Aleks Ferguson. Ne bih imao ništa protiv, jer je taj čovjek fudbalska legenda", rekao je Simeone.

Pričao je i u poređenju za Žozeom Murinjom.

"Između nas dvojice je prilična razlika u godinama. Vidjećemo šta će se dogoditi, odnosno hoćemo li moći da se poredimo u budućnosti. Murinjo je harizmatičan, upoznao sam ga dok je radio u Interu. Bio sam kod njega sedam dana, analizirao njegove treninge u "Apijano Đentileu". Impresionirao me je", dodao je Simeone.

San mu je, naravno, da bude selektor Argentine.

"Da je situacija toliko dramatična i da me Argentina treba odmah, pristao bih, ali samo pod uslovom da ne moram da idem iz Atletika. Ipak, selektor Alehandro Sabelja radi vrlo dobro, a za mene ima vremena, neću se penzionisati prije 65. godine", istakao je trener Atletika.

Galerija

Bonus video: