Zakleti "tobdžija" spasilac Sparsa

"Navijam za Arsenal još od kada sam bio dječak. Moj otac i dalje ide na "Emirejts" svake sedmice kada je Arsenal domaćin", rekao je Šervud u intervjuu
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2013. 16:28h

Tim Šervud je prije dvije noći promovisan u menadžera Totenhema i tu funkciju će obavljati do kraja sezone, ali nema dileme da će biti uzbudljivo u sjevernom Londonu u budućnosti.

Naime, Šervud, koji je inače i bivši fudbaler Totenhema, nedavno je gostujući u jednoj TV emisiji priznao da je navijač Arsenala još iz djetinjstva i da "uvijek voli da vidi da Arsenalu ide dobro"...

Totenhem i Arsenal su, inače, veliki rivali iz sjevernog Londona, i sigurno da navijačima Sparsa ova izjava baš i nije po volji.

"Navijam za Arsenal još od kada sam bio dječak. Moj otac i dalje ide na „Emirejts” svake sedmice kada je Arsenal domaćin", rekao je Šervud u intervjuu.

Timoti Alan Šervud, kako glasi puno ime i prezime novog menadžera Totenhema, igrao je za klub sa "Vajt Hart lejna" u periodu od 1999. do 2003. godine kada je i zaslužio poziv u englesku reprezentaciju (odigrao tri utakmice).

Šervud je trener u Totenhemu od 2008. godine kada je došao na poziv Harija Rednapa čime je za navijače postao "vojnik kluba" koji je uvijek tu kada zatreba.

Nakon skoro pet godina, Šervud je dočekao smjenu Andrea Viljaš-Boaša prošlog ponedjeljka i odmah sjeo na klupu kao "interim manager" ili privremeno rješenje u prvom timu.

Ovaj 44-godišnji trener, koji je kao igrač osvojio Premijer ligu sa Blekburnom 1995. godine, na debiju je eliminisan iz Ligakupa od Vest Hema, ali je u nedjelju pobijedio Sautempton u gostima u prvenstvu i time poslao upozorenje predsjedniku Danijelu Leviju da razmisli još jednom da li mu trebaju skupi menadžeri...

"Vjerujemo da Tim ima i znanje i elan da ekipu pogura naprijed. Nismo željeli da pravimo rokade usred sezone, ali smo osjetili da je to u najboljem interesu kluba. Imamo sjajan tim na raspolaganju i dužni smo da mu obezbijedimo trenera koji će od igrača izvući ono najbolje i omogućiti im da zaigraju najbolje što mogu", rekao je Levi.

Šervud je dobio plus kod engleske javnosti jer je čim je došao u tim uvrstio Emanuela Adebajora (navodno, Viljaš-Boaš je otjeran između ostalog i zato što nije htio ni da čuje da napadač iz Togoa opet zaigra), a ovaj mu vratio pogotkom protiv Vest Hema, a onda i sa dva u pobjedi nad Sautemptonom.

Šervud je, dakle, krenuo dobro kao trener, podržali su ga i navijači Totenhema preko društvenih mreža, ali sve to prije nego je procurio „sporni” intervju u kojem izjavljuje ljubav Arsenalu.

Zato je pitanje da li će se ta podrška pretvoriti u netrpeljivost, jer su navijači više puta, najžešće u slučaju Sola Kempbela prije više od 10 godina koji je napravio zabranjeni transfer, dokazali da teško praštaju slične stvari...

Galerija

Bonus video: