Šervud i Adebajor probudili Sparse

Šervud je, ako ništa drugo, zaslužan jer je u tim vratio Emanuela Adebajora, koji mu se odužio za povjerenje - napadač iz Togoa je dao gol za 1:1, potom i za konačnih 3:2
0 komentar(a)
Tim Šervud i Emanuel Adebajor, Foto: Reuters
Tim Šervud i Emanuel Adebajor, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2013. 20:06h

Ako je duel u Sautemptonu bio proba za Tima Šervuda na klupi Totenhema, reklo bi se da je bivši fudbaler Sparsa položio ispit kod predsjednika Danijela Levija.

Totenhem je pobijedio na „Sent Meriju” sa 3:2 u utakmici u kojoj je stvorio veliki broj šansi, zlobnici bi čak konstatovali više nego u svih 16 prethodnih utakmica kada je ekipu vodio Andre Viljaš-Boaš.

Šervud je, ako ništa drugo, zaslužan jer je u tim vratio Emanuela Adebajora (koji je kod Portugalca bio nekad na klupi, češće na tribinama) i ovaj mu je vratio za povjerenje - napadač iz Togoa je dao gol za 1:1, potom i za konačnih 3:2 i bio junak trijumfa...

Šervud je morao novinarima da objašnjava zašto je krenuo tako ofanzivno protiv Sautemptona, pa je od prvog minuta, pored Adebajora i Roberta Soldada, lansirao i Erika Lamelu, Kristijana Eriksena, Gilfija Sigurdsona...

"Ne postoje pravila kojih morate da se pridržavate da biste pobijedili, već različiti načini na koje možete da ispunite cilj. Potrebno je samo da vjerujete u ono što radite".

"Nisam bio zadovoljan u prvom poluvremenu, jer smo bili slabi, ali smo u nastavku pokazali da je kvalitet tu. Adebajor? Nije igrao odavno, kada je tako igraču motivacija ne treba. A, morao sam da ga stavim u tim jer znam šta je spreman da uradi na terenu i šta je nekada radio", dodao je Šervud.

Totenhem je s ova tri pogotka ukupno dao 18 u Premijer ligi, jedan manje nego sam Luis Suares na 12 mečeva u prvenstvu ove sezone...

Everton je slavio u Velsu i makar na dan preuzeo četvrto mjesto od Čelzija.

„Karamele” su savladale Svonsi, a sva tri gola su pala u drugom poluvremenu - Šejmus Kolmen je donio prednost gostima, izjednačio je Brajan Ovijedo autogolom, a konačan rezultat je postavio mladi Ros Barkli iz slobodnog udarca u 85. minutu.

"I kada ne briljiramo imamo istu želju za pobjedom, to mnogo govori o mojoj ekipi. Nije lako dobiti Svonsi na „Libertiju”, jer želi da dominira, ali mi smo uspjeli i srećan sam zbog toga", rekao je Roberto Martines, bivši kapiten i menadžer Svonsija koji je sada na klupi Evertona.

Bonus video: