Atletiku bodovi protiv Levantea i prvo mjesto na tabeli

Na ispunjenom "Visente Kalderonu" utakmica je donijela dobar fudbal i veliku borbu, a favorizovani domaćin slavio je poslije mnogo problema
0 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Beta AP
Atletiko Madrid, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.12.2013. 22:46h

Večerašnjom pobjedom protiv Levantea (3:2), Atletiko Madrid je barem privremeno preuzeli vođstvo na tabeli španske Primere, sa tri boda ispred Barselone.

Na ispunjenom "Visente Kalderonu" utakmica je donijela dobar fudbal i veliku borbu, a favorizovani domaćin slavio je poslije mnogo problema.

Levante je šokirao domaće navijače vodećim golom već u prvom minutu i najavio uzbuđenja, a fudbaleri Atletika morali su u nastavku da ulože mnogo truda da dođu do pobjede.

Dijego Kosta je dva minuta nakon odmora donio preokret i izgledalo je da domaćinu predstoji rutinski posao, ali je uslijedio "hladan tuš" deset minuta kasnije i izjednačenje.

Iznenađenje je ipak spriječio Kosta golom iz penala za konačan rezultat.

Kosta sada vodi na listi strijelaca Primere sa 19 golova, a postigao je dva više od asa Reala Kristijana Ronalda.

Almerija je u malom derbiju Andaluzije slavila u gostima protiv Betisa (1:0) i ostavila ga na začelju tabele, dok je Sevilja, takođe na gostujućem terenu, neočekivano osvojila sva tri boda protiv Viljareala (2:1).

Rezultati:

Atletiko Madrid - Levante 3:2

Godin 30, Kosta 47, 77. penal - Ivanšic 1, Rios 56.

Betis - Almerija 0:1

Azez 4.

Viljareal - Sevilja 1:2

Perbe (penal) 88 - Kala 24, Baka 71.

Granada i Sosijedad u toku

Juče

Elće - Malaga 0:1

Sjutra

Espanjol - Valjadolid

Hetafe - Barselona

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano

Selta - Osasuna

Valensija - Real Madrid

Tabela: Atletiko Madrid 46 bodova, Barselona 43, Real Madrid 38, Atletik Bilbao 30, Viljareal 28, Sosijedad i Sevilja po 26, Hetafe 23, itd.

Bonus video: