Fali samo pristanak Koste

Napadač Atletiko Madrida, Dijego Kosta, koji je najkorisniji igrač Primere, na meti je Arsenala koji sprema 38 miliona
0 komentar(a)
Dijego Kosta_1, Foto: BETA/AP
Dijego Kosta_1, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 19.12.2013. 10:19h

Napadač Atletiko Madrida, Dijego Kosta, koji je najkorisniji igrač Primere u dosadašnjem dijelu sezone, na meti je Arsenala, koji u januarskom roku želi da isplati ugovorom propisano obeštećenje “kolčonerosima” od 38 miliona eura, piše specijalizovani sajt “Goal.com”.

Za sjajnog napadača ljetos je Liverpul davao 26 miliona eura, i čak četiri puta veću platu za Brazilca sa španskim pasošem, ali je to Kosta odbio. No, tada je Dijego Kosta bio tek sjenka sadašnjeg napadača, pošto nikada prije u prvenstvenoj sezoni nije postigao više od 10 golova, a ove je “eksplodirao” sa 17 pogodaka u 16 kola Primere, uz četiri gola u tri utakmice Lige šampiona. Prošle sezone je u 44 utamice postigao tek 20 golova.

Atletiko je ljetos iskoristio ljubav sjajnog napadača da sa njim potpiše ugovor do 2018. godine, prema kojem je obeštećenje 38 miliona eura.

Skauti Arsenala će ovog vikenda biti u Madridu da posmatraju napadača “kolčonerosa” i “tobdžije” su spremne da zadovolje apetite Atletika, ali posljednju riječ će imati sjajni napadač.

Bonus video: