Čelik lako izašao na kraj sa Mogrenom

Nikšićani su od starta krenuli silovito i imali terensku inicijativu tokom cijele utakmice, iako su bili lišeni usluga najboljeg igrača Zorića koji se povrijedio na zagrijavanju prije meča
1 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.12.2013. 10:24h

Fudbaleri Čelika zabilježili su devetu prvenstvenu pobjedu u duelu sa indisponiranim Budvanima koji su u posljednje tri prvenstvene utakmice primili 12 golova.

Nikšićani su od starta krenuli silovito i imali terensku inicijativu tokom cijele utakmice, iako su bili lišeni usluga najboljeg igrača Zorića koji se povrijedio na zagrijavanju prije meča.

Ivanović je najavio dobru igru svog tima već u 3. minutu kada je pogodio prečku iz slobodnog udarca.

Isti igrač je i u 14. minutu imao šansu da postigne pogodak, kada je poslije sjajne asistencije Đalca sam izašao ispred golmana Butorovića koji je odličnom odbranom spriječio pogodak.

Ono što nije pošlo za nogom Ivanoviću ispravio je štoper Mujdragić koji je u dva navrata zatresao mrežu “majstora sa mora” i to u 18. i 25. minutu, nakon asistencija Đalca i Bulatovića.

"Rutinski smo upisali pobjedu, krenuli agresivno od samog početka, stvorili nekoliko dobrih prilika, rano rezultatski otvorili utakmicu i kasnije igrali mnogo lakše. U finišu smo se i previše opustili, ali ovi momci su zaslužili da tako privedu kraju jesenji dio šampionata. Zna se kako smo i kad počeli pripreme za ovu sezonu, i zbog toga tek moramo biti prezadovoljni učinjenim u šampionatu", rekao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

I drugo poluvrijeme otvoreno je sa dva neiskorišćena zicera Ivanovića, koje mu je pripremio Đalac.

U 48. minutu Đurišić je centrirao sa desne strane, lopta je u kaznenom prostoru pogodila u ruku Krsteskog i sudija Kaluđerović je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Đurović.

I taman kada se pomislilo da gosti mogu da se nadaju povoljnom rezultatu, samo tri minuta kasnije domaći su ponovo stigli do dva gola prednosti. Đalac je postigao gol nakon što mu je asistirao Prtenjak.

Sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, otklonjene su u 59. minutu pošto je Bulatović nakon druge asistencije Prtenjaka postigao četvrti gol za „metalurge“. Gosti su preko Milovića u nadoknadi samo ublažili poraz.

"Ovo je prinudni sastav Mogrena, falilo nam je nekoliko prvotimaca, ali to nije bilo presudno, već to što smo u Nikšić došli kao na izlet. Zadovoljan sam onim što smo postigli minule srijede, a sad smo u Nikšiću pali u svakom pogledu i Čeliku nije bilo teško da nas dobije kad igramo ovako neozbiljno", istakao je Branislav Milačić, trener Mogrena.

Čelik - Mogren 4:2 (2:0)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca 100. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Miloš Asović (Berane). Strijelci: Mujdragić u 18. i 25, Đalac u 55. i Bulatović u 59. minutu za Čelik, Đurović u 49. iz penala i D.Milović u 90+1. minutu za Mogren. Žuti karton: Kapisoda (Mogren).

Čelik: Aković 7, Jovović 7, Bulatović 7,5, Krsteski 7, Mujdragić 7,5 (Videkanić), Adrović 7 (Vuković), Brnović 7, Nikolić 7, Đalac 7,5, Prtenjak 7 (Kalezić), Ivanović 7.

Mogren: Butorović 5, Đurišić 5, M.Milović 5 (Rudović), Kapisoda 5, Kaluđerović 5, Kalezić 5, Burzanović 5 (D.Milović), Ćosić 5 (Nedović), Pržica 5, Đurović 6,5, N.Vujović 6.

Bonus video: