Mojes očekuje mješovitu reakciju navijača Evertona

"Oni poznaju fudbal i razumiju šta sam uradio tamo, ali u fudbalu se nikad ne zna. Što se mene tiče, nisam emotivna osoba. Ja bih najradije da se bavim samo fudbalom", rekao je Mojes
1 komentar(a)
Mojes, Foto: Beta/AP
Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.12.2013. 22:44h

Trener Mančester junajteda Dejvid Mojes rekao je danas da očekuje "pomiješane" reakcije navijača Evertona, u sjutrašnjem susretu ova dva o fudbalska kluba.

Mojes je preuzeo Everton 2002. godine, kada je klubu prijetilo ispadanje, i pretvorio ga je u ekipu iz gornjeg dijela tabele, pošto je od tada svaki put završavao među prvih osam. Prošlog ljeta je prešao u Mančester, a sjutra će ova dva kluba igrati prvi put od tada.

Ljubav navijača prema njemu pretrpjela je udarac, pošto je Mojes ovog ljeta nudio 28 miliona funti za Maruana Felainija i Lejtona Bejnsa, što je ponuda koju je Everton nazvao "uvrijedljivom".

Felaini je na kraju došao u Mančester junajted za 27,5 miliona funti.

"Reakcije mogu biti mješovite. Oni poznaju fudbal i razumiju šta sam uradio tamo, ali u fudbalu se nikad ne zna. Što se mene tiče, nisam emotivna osoba. Ja bih najradije da se bavim samo fudbalom", rekao je Mojes.

On je kazao da više ne prati rezultate Evertona, pošto je potpuno koncentrisan na uspeh u Junajtedu u svojoj prvoj sezoni.

Everton igra dobro sa njegovim nasljednikom Robertom Martinezom, a trenutno je peti na tabeli, tri pozicije ispred Junajteda.

"Jasno je da imam lijepe uspomene. Ne možete prosto baciti 11 godina. Ali, moram da se razdvojim od njih. Junajted je sada moj tim i sva moja koncentracija je usmjerena na njega", rekao je Mojes.

U tim Junajteda mogao bi sjutra da se vrati Robin van Persi, koji je propustio tri utakmice zbog povrede prepona i nožnih prstiju.

Bonus video: