Migel Erera predvodi Meksiko na SP u Brazilu

Erera, koji je četvrti selektor Meksika od septembra, uspio je da odvede ekipu na Mundijal sljedeće godine, pošto je u ukupnim rezultatom od 9:3 izbacio Novi Zeland iz baraža
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 11:27h

Migel Erera predvodi Meksiko na SP u Brazilu

Fudbalski savez Meksika saopštio je danas da će trener Migel Erera predvoditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Erera, koji je četvrti selektor Meksika od septembra, uspio je da odvede ekipu na Mundijal sljedeće godine, pošto je u ukupnim rezultatom od 9:3 izbacio Novi Zeland iz baraža.

"Fudbalski savez donio je odluku da Migel Erera ostane selektor Meksika, a da novi sportski direktor postane Rikardo Pelaes", rekao je generalni menadžer reprezentativnih selekcija Meksika Ektor Gonzales Inaritu.

Erera je sredinom oktobra angažovan samo za utakmice protiv Novog Zelanda u baražu, a zvanično će preuzeti reprezentaciju Meksika 15. decembra.

Meksički mediji prenijeli su da Savez namjerava da zadrži Ereru do Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Meksički savez otpustio je Hosea Manuela de la Torea u septembru posle poraza od Hondurasa, a njegov nasljednik Fernando Tena dao je otkaz posle naredne kvalifikacione utakmice protiv selekcije SAD.

Viktor Vučetić preuzeo je ekipu za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a zatim ga je naslijedio Erera.

Žrijeb za grupnu fazu takmičenja na Svjetskom prvenstvu održaće se u petak popodne u Brazilu.

Bonus video: