Lovćen leti, drim-tim za opstanak

"Lovćen je iskoristio veliku krizu u kojoj se nalazimo. Gosti su nas nadigrali i sasvim zasluženo pobijedili", bio je komentar trenera domaćih Brana Milačića
75 pregleda 0 komentar(a)
Lovcen 5, Foto: Savo Prelević
Lovcen 5, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.12.2013. 09:09h

Mogren je nastavio seriju poraza - četiri zaredom, pet na posljednjih šest mečeva, a Lovćen seriju pobjeda - tri zaredom, pet na posljednjih šest mečeva.

Po trenutnoj formi dva tima juče se na Lugovima nije dogodilo ništa neuobičajeno, štaviše, trijumf Cetinjana je očekivan, ali je suština u tome što je Mogren prije početka sezone bio “projektovan” da se bori za vrh, a Lovćen za opstanak.

Kolo prije kraja jesenje polusezone situacija je obrnuta. Izabranici Mojaša Radonjića su na fenomenalnoj trećoj poziciji, čime su i zvanično istakli kandidaturu za Evropu, dok su Budvani na razočaravajućem devetom mjestu, samo tri boda iznad “crvene zone”.

U Budvi je u fudbalskom smislu takav raspad sistema da su se svi već navikli na poraze, pa je i jučerašnji od Lovćena doživljen sasvim normalno.

"Lovćen je iskoristio veliku krizu u kojoj se nalazimo. Gosti su nas nadigrali i sasvim zasluženo pobijedili", bio je komentar trenera domaćih Brana Milačića.

Fudbaleri Mogrena odigrali su svoju uobičajenu utakmicu ove sezone, u kojoj je bilo svega - dobrih momenata, nevjerovatnih padova u igri, preokreta, promašenih penala, crvenih kartona. Kao po pravilu, završilo se negativnim ishodom.

Iako je počelo vođstvom - Goran Vujović je već u 3. minutu realizovao penal protiv svog bivšeg kluba, nakon što je nekadašnji igrač Mogrena Vanja Tatar igrao rukom.

Uslijedio je veliki pad u igri Budvana i dominacija Lovćena, koja je rezultirala izborenim, pa promašenim penalom (Todorović odbranio Tataru), ali ubrzo zatim i izjednačujućim golom Luke Merdovića.

U finišu prvog dijela Burzanović je propustio dobru šansu da vrati Budvanima vođstvo, da bi se dominacija Lovćena nastavila i u nastavku. Bogdanović je već u 52. minutu na centaršut Martinovića donio Lovćenu potpuni preokret, poslije čega su domaćini ostali sa desetoricom (isključenje Radišića).

Ali, za Budvane očigledno nije problem broj igrača na terenu, već ko zna šta... Kako drugačije objasniti činjenicu da su i sa igračem manje mogli do preokreta - Goran Vujović u 76. minutu nije realizovao penal (odbranio mu Perović), ali je Kalezić dva minuta prije kraja ipak poravnao na 2:2.

Na kraju, u prvom minutu nadoknade, Cetinjani su preko rezerviste Stojanovića ipak došli do velike pobjede.

"Imali smo sreće, ali i zasluženo slavili. Naša forma je sve konstantnija i nadam se da ćemo u istom ritmu završiti ovu polusezonu", kazao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Mogren - Lovćen 2:3 (1:1)

Budva - Stadion „Lugovi”. Gledalaca: 400. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica) i Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: G. Vujović u 3. (penal) i Kalezić u 89. minutu Mogren, Merdović u 29, Bogdanović i 52. i Stojanović u 90+1. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Lagator, Kalezić (Mogren), Vukčević, Tatar (Lovćen). Crveni karton: Radišić (Mogren) u 53. minutu.

Mogren: Todorović 7, Radišić 5, Racković 5, Lagator 5,5, Kaluđerović 5,5, Marković 5,5, Burzanović 6 (Milović 5,5), Rudović 5 (Kalezić 6,5), Pržica 5,5, N. Vujović 5 (Đurović), G. Vujović 6,5.

Lovćen: Perović 7,5, Mirković 7, Tatar 7, Martinović 7, Vukčević 7, Kosović 7, Radović 7 (Vušurović), Draganić 7 (Stojanović 7), Bogdanović 7,5, Halilović 2, Merdović 7,5.

Bonus video: