Pojet zaprijetio odlaskom iz Sanderlenda zbog transfera

Trener Sanderlenda Gustavo Pojet zaprijetio je da će napustiti klub, ako sportski direktor Roberto De Fanti bez njegovog odobrenja bude dovodio nove igrače
78 pregleda 0 komentar(a)
Gustavo Pojet, Foto: Wikipedia.org
Gustavo Pojet, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 22.11.2013. 11:41h

Trener Sanderlenda Gustavo Pojet zaprijetio je da će napustiti klub, ako sportski direktor Roberto De Fanti bez njegovog odobrenja bude dovodio nove igrače, prenijeli su danas britanski mediji.

Pojet je prije šest nedjelja zamijenio Paola Di Kanija na klupi Sanderlenda. Prilikom dolaska Pojer je rekao da je srećan što će sarađivati sa De Fantijem i glavnim skautom Valentinom Anđelonijem, ali da će on donositi konačne odluke o transferima.

"Razgovarali smo o plasmanu i razmatrali dovođenje četvorice igrača. Bilo je jednostavno, izabrao sam dvojicu. Drugu dvojicu (koje je izabrao De Fanti) sam odbio. Ako jedan od njih dođe, ja neću više biti u klubu. Fudbaler bi trebalo da odgovara mojim kriterijumima, a ako to nije slučaj, neću da ga prihvatim", rekao je Pojet.

Bivši urugvajski reprezentativac rekao je da se, uprkos mišljenju o transferima, dobro slaže sa sportskim direktorom.

"Oni moraju da mi daju da opcije, a ja moram da izaberem one igrače koji mi odgovaraju. Prvo moramo da vidimo da li su slobodni i da li nam odgovaraju u finansijskom smislu, a nakon toga možemo da pregovaramo. Siguran sam da će sve biti učinjeno na pravi način, zdravim razumom. Svi smo odgovorni", dodao je on.

Pojet je rekao da uprava hitno mora da odluči koje igrače namjerava da dovede, ako želi da klub sačuva premijerligaški status. Poslije 11 kola, Sanderlend se nalazi na pretposljednjem, 19. mjestu sa sedam bodova.

"Svaki klub na svijetu ima sportskog direktora, ali znam da u Engleskoj to nije uobičajeno. Uglavnom je trener zadužen za sve, ali imao sam ga kada sam igrao u Saragosi i situacija je bila čista. Za sada je sve u redu, komunikacija je odlična. Želimo da se pokrenemo. Što prije to budemo uradili, prije ćemo dobiti fudbalera, a to je bolje za mene", rekao je Pojet.

Pojet je u karijeri igrao za Grenobl, urugvajsku River Platu, Saragosu, Čelzi i Totenhem, a za reprezentaciju Urugvaja odigrao je 26 utakmica i psotigao tri gola.

Od 2009. do juna ove godine bio je trener Brajtona, a 8. oktobra je potpisao dvogodišnji ugovor sa Sanderlendom.

Bonus video: