FIFA dozvolila sudijama da koriste sprej na klupskom SP

Sudija sprejem obilježi liniju za živi zid i mjesto odakle se izvodi slobodan udarac, a nacrtane oznake ispare za jedan minut.
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2013. 20:08h

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da će dozvoliti sudijama da koriste sprej, kojim se obilježava mjesto gde se postavlja živi zid, na klupskom Svjetskom prvenstvu koje će se održati za mjesec dana u Maroku.

Sprej se već koristi u Južnoj Americi. Sudija sprejem obilježi liniju za živi zid i mjesto odakle se izvodi slobodan udarac, a nacrtane oznake ispare za jedan minut.

Šef sudijske komisije FIFA Masimo Busaka rekao je da će poslije klupskog Svjetskog prvenstva biti odlučeno da li će se nastaviti s upotrebom spreja.

Na sudijskoj konferenciji FIFA koja će se održati 1. i 2. marta u Cirihu biće odlučeno da li će se sprej koristiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Klupsko Svjetsko prvenstvo održaće se od 11. do 21. decembra u Maroku, a na njemu će učestvovati Atletiko Mineiro, Bajern Minhen, Gvangžu Evergrande, Al Ahli, Monterej, Okland siti i Radža Kazablanka.

Bonus video: