Nou kamp mijenja ime za 300 miliona: Veći će biti samo stadion u Pjongjangu

Kako javlja ESPN, čelnici katalonskog kluba očekuju da će novi partner biti poznat do kraja ove sezone i da će vrijednost ugovora biti 300 miliona eura, a podrazumijevaće da kultni stadion u narednih 20 godina bude nazvan po sponzoru
77 pregleda 3 komentar(a)
Barselona Nou kamp, Foto: Reuters
Barselona Nou kamp, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2018. 19:30h

Barselona je u intezivnim pregovorima sa nekoliko kompanija iz Azije i SAD oko sponzorskog ugovora, kojim će Nou kamp prvi put u istoriji promijeniti ime.

Kako javlja ESPN, čelnici katalonskog kluba očekuju da će novi partner biti poznat do kraja ove sezone i da će vrijednost ugovora biti 300 miliona eura, a podrazumijevaće da kultni stadion u narednih 20 godina bude nazvan po sponzoru.

Barseloni je novac potreban za rekonstrukciju i proširenje kapaciteta sa 99,354 hiljada na 105 hiljada sjedišta, nakon kojeg će Nou kamp postati drugi najveći fudbalski stadion na svijetu, iza stadiona 1. maj u Pjongjangu (Sjeverna Koreja), koji može da primi 114 hiljada ljudi.

Barselona je već krenula u izgradnju stadiona Johan Krojf, kapaciteta 12 hiljada sjedišta, na kome će ubuduće igrati B tim i ženska ekipa katalonskog kluba.

Bonus video: