Koleman ostaje selektor Velsa do 2016.

Selektor reprezentacije Velsa Kris Koleman produžio je danas ugovor na dvije godine sa Savezom, pa će tu selekciju predvoditi do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2013. 14:33h

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Koleman produžio je danas ugovor na dvije godine sa Savezom, pa će tu selekciju predvoditi do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Čelnici Fudbalskog saveza Velsa su nekoliko mjeseci odlagali odluku o nastavku saradnje.

"Pričalo se da li ću produžiti ugovor sa Savezom. Ali, srećan sam što sam to učinio i radujem se predstojećim izazovima", rekao je Koleman na konferenciji za novinare u Kardifu, prenio je BBC.

Reprezentacija Velsa će sjutra u Kardifu igrati prijateljsku utakmicu sa Finskom.

Mediji su spekulisali da će Koleman preuzeti Kristal Palas, ali on je rekao da to nikada nije namjeravao i da ga nisu kontaktirali čelnici londonskog kluba.

"Velika je čast raditi kao selektor Velsa, to je najvažniji posao koji ću ikada raditi. Imam dvije godine iskustva i to će nas učiniti boljima. U pojedinim trenucima je bilo teško, ali nekada je bilo fantastično i ne želim to da predam nekom drugom treneru. Želim da završim ono što sam započeo sa ovim igračima", rekao je on.

Reprezentacija Velsa je takmičenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, u Grupi A završila na pretposlednjem, petom mjestu sa 10 bodova iz 10 utakmica. Ispred su bile Belgija, Hrvatska, Srbija i Škotska, a iza njega Makedonija.

Bonus video: