Vukčević: Remi kao pobjeda

Ukoliko ponovi igru iz prve utakmice sa Njemačkom, naša mlada reprezentacija priuštiće pravi fudbalski praznik
64 pregleda 2 komentar(a)
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Marko Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2013. 12:15h

Ukoliko ponovi igru iz prve utakmice sa favoritom grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj, Njemačkom, naša mlada reprezentacija priuštiće pravi fudbalski praznik svojim navijačima. Izabranici Dušana Vlaisavljevića su u Visbadenu 11. oktobra nekoliko puta sjajno izigrali odbranu favorizovanih Njemaca, i prava je šteta što je fantastični golman “elfa” Mark Andre ter Štegen ostao nesavladan. Na kraju domaćin je golom u posljednjim sekundama utakmice stigao do nezasluženih 2:0.

"Nepoznanica više nema, upoznali smo mi njih i oni nas. Uz to, igramo pred našom publikom i samim tim je pritisak veći na nama, jer treba opravdati podršku u koju ne sumnjamo. Zato će revanš Njemcima biti teža utakmica u kojoj bismo i remijem bili zadovoljni. Pokazali smo u prvoj utakmici kvalitet da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija, ali je nedostajalo koncentracije u završnici akcija. To je, a ne klasa Ter Štegena, razlog što nijesmo pogodili, jer u šansama kakve smo stvarali pita se napadač, bez obzira na nespornu klasu golmana Borusije iz Menhengladbaha koji je na meti Barselone", podsjetio je vezista naše mlade selekcije Marko Vukčević.

A u odsustvu sjajnog veziste Fiorentine Marka Bakića, naši fudbaleri se u Podgorici spremaju za velikog rivala i jue su trenirali pod reflektorima od 17 sati, kada će sjutra i početi duel.

"Šteta je što se Bakić povrijedio i to je ogroman hendikep, ali snaga naše ekipe je u velikom broju kvalitetnih igrača i sjajnom međusobnom odnosu. Svi dišemo kao jedan, uprkos ogromnom kvalitetu i jakoj konkurencioji za mjesta prvotimca. I debitanti su se odlično uklopili i uvjerili nas da su to sjajni i igrači i momci. Pripreme teku sjajno i nemamo drugih problema od povreda Ilije Bogdanovića i Bakića" naglasio je Vukčević.

Tek, za razliku od prethodne utakmice u Visbadenu, Vlaisavljevićevi izabranici su podigli formu, pošto su se uglavnom izborili za statuse prvotimaca u svojim klubovima.

"Imam daleko više samopouzdanja, pošto sam se u međuvremenu izborio za status prvotimca u Olimpiji a u posljednjem kolu, neposredno pred dolazak postigao sam pobjedonosi gol na gostovanju Domžaleu. To je moj prvi gol u prvenstvu Slovenije, a bio sam strijelac i u Kupu. Nadamo se dobroj partiji, ali moramo obratiti pažnju na sjajnu igru Njemaca poslije prekida. Sve što su u prvoj utakmici uradili bilo je baš iz prekida, jer imaju sjajnog Filipa Hofmana, koji je njihov najopasniji igrač. Mi smo do šansi dolazili iz akcija, a oni su koristili prekide i sada moramo na to obratiti pažnju", zaključio je Vukčević, koji je u prethodnim kvalifikacionim utakmicama postigao gol i imao tri asistencije.

U grupi 6 Njemačka je zabilježila sve četiri pobjede, dok je Crna Gora na drugom mjestu sa dvije pobjede i porazom u Visbadenu.

Bonus video: