Suares i Kavani vode Urugvaj u Brazil

Tim Oskara Tabaresa gostuje danas od 15 časova i očekuje se da već u prvom susretu napravi nešto konkretno i opravda ulogu favorita protiv ekipe koja ne bi smjela da mu bude problem
86 pregleda 0 komentar(a)
Oskar Tabares, Foto: Beta/AP
Oskar Tabares, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.11.2013. 11:25h

Urugvaj je praktično već viđen učesnik Mundijala u Brazilu, ali da bi čekirao kartu za zemlju kafe i fudbala mora da prođe još jednu prepreku - Urusi danas igraju prvi meč baraža protiv Jordana.

Tim Oskara Tabaresa gostuje danas od 15 časova i očekuje se da već u prvom susretu napravi nešto konkretno i opravda ulogu favorita protiv ekipe koja ne bi smjela da mu bude problem.

"Znam da smo favoriti, ali vjerujte da sam siguran da nas čeka jako težak zadatak. Dobro smo snimili protivnika i onaj ko misli da je Jordan nivo Tahitija vara se, ima veliki problem", rekao je Tabares koji neće moći da računa na golmana Fernanda Musleru.

Jordan, s druge strane, vjeruje u čudo.

"U fudbalu ništa nije nemoguće. Moja ekipa i ja imamo pravo da sanjamo, to nam niko ne može oduzeti", kazao je vezista Jordana Baha Sulejman.

Selektor Jordana Hosan Hasam ima pobjedničku formulu.

"Naše oružje je motiv i ambicija da eliminišemo jednu od najvećih reprezentacija u istoriji fudbala. Znamo način kako da u tome uspijemo", istakao je Hasam i podvukao da njegov tim ima težak zadatak da zaustavi Edinsona Kavanija i Luisa Suaresa.

U borbi za Mundijal je i Meksiko koji prvi meč protiv Novog Zelanda igra večeras na "Acteki" (21.30).

"Sombrerosi" su u neobičnoj situaciji pred baraž, jer će ih voditi četvrti selektor u ovoj kalendarskoj godini. Riječ je o Migelu Ereri, koji je odlučio da za baraž ne pozove tri evropske zvijezde - Novom Zelandu se neće suprotstaviti Havijer Ernandes iz Mančester junajteda, Đovani dos Santos iz Viljareala i golman Ajačija Giljermo Oćoa...

A, koliki je pritisak na Ereri najbolje govori to da Meksiko nije propustio Mundijal još od 1990. godine kada je kažnjen zbog mlađih selekcija.

"Željeli smo da idemo direktno, ali okolnosti su bile takve kakve jesu i došli smo do baraža. Ništa nije izgubljeno, i dalje imamo realnu šansu da odemo u Brazil", rekao je Erera, koji je na klupi zamijenio Viktor Manuela Vučetića.

Prvi mečevi dodatnih kvalifikacija u Evropi se igraju u petak - sastaće se Portugal-Švedska, Ukrajina - Francuska, Grčka - Rumunija i Island - Hrvatska.

A.H.

Bonus video: