Runi: Želimo da budemo prvi do Nove godine

„Zato nam je ova pobjeda, uz ostale rezultate tokom vikenda, veliki impuls. Ponovo smo u trci, a cilj nam je da budemo na samom vrhu ili blizu njega do Nove godine”, poručio je Runi
1 komentar(a)
Vejn Runi i Dejvid Mojes, Foto: Reuters
Vejn Runi i Dejvid Mojes, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2013. 13:49h

Talas optimizma zahvatio je sve u Mančester junajtedu nakon pobjede protiv Arsenala (1:0) u derbiju 11. kola Premijer lige.

Nakon očajnog starta sezone „crvenim đavolima” je bila neophodna pobjeda, do koje su došli saradnjom dva najbolja igrača - Robin van Persi je glavom zatresao mrežu bivšeg kluba nakon kornera Vejna Runija.

„Znali smo da moramo da pobijedimo po svaku cijenu. Nismo smjeli da dopustimo poraz, jer bi nam Arsenal pobjegao na 11 bodova prednosti”.

„Zato nam je ova pobjeda, uz ostale rezultate tokom vikenda, veliki impuls. Ponovo smo u trci, a cilj nam je da budemo na samom vrhu ili blizu njega do Nove godine”, poručio je Runi.

Engleski mediji upravo Runija ističu kao glavnog igrača Junajteda i pišu da ga je Dejvid Mojes probudio, jer opet igra kako zna.

A Mojes je napokon zaslužio malo poštovanja ostrvskih medija i natjerao ih da bar na kratko zaborave ser Aleksa Fergusona, jer je uspio ono što niko drugi nije za skoro sedam mjeseci u Premijer ligi - da spriječi Arsenal da postigne gol.

„Tobdžije” su pogađale na posljednjih 15 utakmica, a bez gola su ostale 16. aprila protiv Evertona, na čijoj je klupi bio upravo Mojes.

Bonus video: