Doktor Fife kritikovao Totenhem zbog Ljorisa

Ljoris je 15 minuta prije kraja utakmice sa Evertonom glavom udario u koljeno Romelua Lukakua, nakon čega se onesvijestio
0 komentar(a)
Igo Ljoris, Foto: Reuters
Igo Ljoris, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.11.2013. 18:04h

Glavni doktor Svjetske fudbalske federacije (Fifa) Jirži Dvoržak kritikovao je danas engleski Totenhem, jer je dozvolio da golman Igo Ljoris nastavi utakmicu, nakon što se onesvijestio na terenu poslije duela sa protivničkim igračem.

Ljoris je 15 minuta prije kraja utakmice sa Evertonom glavom udario u koljeno Romelua Lukakua, nakon čega se onesvijestio.

"Morao je da bude zamijenjen. Vidjelo se da je udarac ozbiljan, čim je Lukakuu bio potreban led za koljeno. Postoji vjerovatnoća od 99 odsto da gubitak svijesti u takvim situacijama dovodi do potresa mozga", rekao je Dvoržak.

Trener Totenhema Andre Viljaš-Boaš je naglasio da je Ljoris želio da odigra utakmicu do kraja.

"On se toga ne sjeća jer se onesvijestio. To je bio jak udarac, ali izgledao je pribrano i bio je spreman da nastavi", rekao je Boaš.

Utakmica Totenhema i Evertona završena je bez golova.

"Sparsi" su danam na svom sajtu objavili da je njihov medicinski tim dozvolio francuskom golmanu da nastavi utakmicu, iako je na trenutak izgubio svijest.

Ljoris je nakon meča iz predostrožnosti bio na skeneru glave u Liverpulu, nakon čega mu je dozvoljeno da se sa ekipom vrati u London.

Bonus video: