Burzanović pa Vukčević i nema više „crne beštije”

Pokazali su da su u ovom trenutku i skladniji i poletniji tim od Budvana, koji su nakon administrativnog gubitka, juče ostali i bez tri boda na terenu
1 komentar(a)
Budućnost-Mogren, Foto: Vijesti
Budućnost-Mogren, Foto: Vijesti
Ažurirano: 03.11.2013. 13:10h

Trebalo je da Budućnost drastično podmladi tim, da Mogren dođe u Podgoricu kao favorit, pa da se napokon prekine nevjerovatna tradicija - „plavi” su savladali Budvane na domaćem terenu prvi put od aprila 2008. godine, nakon šest uzastopnih poraza.

Sve ono što su propustili u drugom poluvremenu avgustovskog meča na Lugovima, kada su izgubili 1:0, Podgoričani su nadoknadili u jučerašnjem meču.

Pokazali su da su u ovom trenutku i skladniji i poletniji tim od Budvana, koji su nakon administrativnog gubitka, juče ostali i bez tri boda na terenu.

Epilog - poražavajuće 6. mjesto na tabeli, kao podjednaka “zasluga” fudbalera i ljudi iz kluba.

"Ponosan sam na igrače, trebalo je savladati ekipu poput Mogrena. Znao sam da nas čeka taktički teška utakmica, mislim da smo na taj način i iznenadili Mogren, posebno sa Cmiljanićem u prvoj postavi, koji je odlično probijao jedan na jedan u prvom poluvremenu. Protivnik je zbog toga morao da mijenja odbranu, u prvom dijelu je igrao sa trojicom, a u drugom sa četvoricom fudbalera pozadi. Zasluženo smo dobili, opet smo uhvatili priključak sa vrhom, ali moramo da slavimo u narednom kolu protiv Mornara, tek tada će ova pobjeda dobiti na značaju", izjavio je trener domaćih Nenad Vukčević poslije meča.

Koncept igre Budućnosti zamišljen prije početka sezone, juče je perfektno djelovao - Ćetković je uhvatio pravu formu, Burzanović počeo da daje golove, a mlađi fudbaleri na najbolji način ispratili iskusnije, pa je stigla više nego zaslužena pobjeda.

Imao je i Mogren svoje prilike, naročito u prvom poluvremenu nakon rano primljenog gola. Izgledalo je, ipak, da su domaćini u svaku svoju šansu uložili više truda nego gosti kod svojih prilika. Zato je Budućnost i dva puta pogodila metu, a gost nijednom...

"Primili smo gol iz prvog šuta, kao i na prošloj utakmici sa Grbljem, zatim smo imali svoje šanse i imamo za čim da žalimo. Možda nas je i sputala ona kazna od tri boda, prije utakmice nismo razmišljali o tome, ali izgleda da je to nesvjesno uticalo na nas. Čestitam Budućnosti na možda i zasluženoj pobjedi", rekao je kapiten Mogrena Aleksandar Kapisoda.

Rogošić je u 6. minutu izveo korner, golman Mogrena Todorović nedovoljno jako izbio loptu, koju je prihvatio Burzanović i sa desetak metara pogodio bliži ugao.

Juče sjajni Ćetković imao je u 10. minutu dobru šansu da šokira svoj bivši tim, ali je Todorović ovoga puta mnogo bolje reagovao.

Budućnost se ohladila nakon furioznog početka, pa su poslije 15 minuta gosti počeli da stvaraju šanse.

Najbliži izjednačenju bili su u 25. minutu, kada je šut Gorana Vujovića prohujao pored stative, da bi nakon kornera Nikola Vujović glavom iz sjajne pozicije pucao pravo u Agovića.

Opet je Goran Vujović imao šansu u 35. minutu, ali je zamalo promašio glavom.

Na startu nastavka Budućnost je propustila idealnu priliku da postigne drugi gol.

Ćetković je sa Nikačem izigrao odbranu Mogrena na desnoj strani, potom se sjurio na protivnički gol i gađao dijagonalu - tik pored stative.

Mogren je potom preuzeo inicijativu, ali je napadao toliko jalovo da je jedini pravi pokušaj stigao nakon šuta iz daljine - Agović je odbranio Goranu Burzanoviću.

Na drugoj strani, mnogo su opasnije bile kontre Budućnosti.

Poslije zicera Nikača u 80. minutu (odbranio Todorović) jednu od njih realizovao je Andrija Vukčević, školskim udarcem sa desetak metara nakon centaršuta Raspopovića.

Nemoć svojih fudbalera suspendovani trener Mogrena Brano Milačić posmatrao je sa istočne tribine.

Budućnost - Mogren 2:0 (1:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Burzanović u 6. i Vukčević u 88. minutu. Žuti karton: Đurović (Mogren).

Budućnost: Agović 7, Raspopović 7, Kopitović 6,5, Tomković 7, Radunović 6,5, Rogošić 6, Hočko 7, Ćetković 7,5, Burzanović 7, Cmiljanić 6,5 (Vukčević 7), Nikač 6 (Asanović).

Mogren: Todorović 6,5, Kaluđerović 6, Kapisoda 5,5, Pržica 5,5, Lagator 6, Golubović 5,5, Baošić 5 (G. Burzanović 5,5), Marković 5,5, Đurišić 5,5, N.Vujović 5,5 (Grbović), G. Vujović 5,5.

Bonus video: