„Merengesi” brojali do sedam, Bejl pogodio dva puta

Sevilja je krenula otvorenog garda na “Santjago Bernabeuu” protiv brzine i klase Kristijana Ronalda i Gareta Bejla. Epilog je 10 golova, čak sedam u mreži gostiju
4 komentar(a)
Bejl, Foto: Beta AP
Bejl, Foto: Beta AP
Ažurirano: 31.10.2013. 00:02h

Sevilja je krenula otvorenog garda na “Santjago Bernabeuu” protiv brzine i klase Kristijana Ronalda i Gareta Bejla. Epilog je 10 golova, čak sedam u mreži gostiju, koji su uzgred promašili penal.

Kapiten Ivan Rakitić je šutirao preko gola, nakon penala koji sudija je poklonio poslije duela Kristijana Ronalda i Dioga Figejraša. Nad Portugalcem je sudija Hose Antonio Vitienas dosudio i penal nakon kontakta Serhia Ramosa, mada je Figejraš rukom sebi dao pas za ulazak u kazneni prostor.

Ipak, Real je bio isuviše brz sa raspoloženim Bejlom, koji je do 27. minuta dva puta pogodio, a uz to je Velšanin upisao i dvije asistencije. I Karim Benzema je konačno podesio nišanske sprave i uz dva gola upisao je isto toliko asistencija, dok se Kristijano Ronaldo het-trikom sa 11 golova izjednačio na listi strijelaca sa Dijegom Koštom iz Atletika.

U tri preostala meča Primere juče je viđeno 11 golova. Valensija je nastavila sa lošim igrama, dozvolivši Almeriji da do prve pobjede dođe na gostovanju! Valensija je povela, ali poslije uslaska Alejša Vidala na poluvremenu, Almerija je diktirala ritam.

“Slijepi miševi” ove sezone igraju u serijama pobjeda i poraza, ali je treći uzastopni bila kap koja je prelila čašu, pa je uslijedila “panjolada” navijača koji su mašući bijelim maramicama tražili ostavku Miroslava Đukića.

Rezultati

Real - Sevilja 7:3

Bejl 13, 27, Kristijano Ronaldo (penal) 32, 60, 71, Benzema 53, 80 - Rakitić (penal) 38, 63, Baka 40)

Osasuna - Rajo Valjekano 3:1

Ojer 1, Rijera 13, Tores 58 - Galves 71.

Valensija - Almerija 1:2

Žonas 33 - Torsiljeri 62, Vidal 69.

Valjdaolid - Real Sosijedad 2:2

Larson 76, Guera 79 - Grizman 15, 53.

Juče

Selta - Barselona 0:3

Espanjol - Malaga 0:0

Sjutra

Granada - Atletiko Madrid

Viljareal - Hetafe

Atletik Bilbao - Elće

Betis - Levante

Tabela: Barselona 31 bod, Atletiko Madrid 27, Real Madrid 25, Viljareal 20, Atletik Bilbao 19, Hetafe i Levante po 16, Espanjol 15, itd.

Bonus video: