Mijović: Crna Gora ima kvalitet

Crna Gora i Ukrajina će sjutra u Nikšiću odigrati utakmicu šeste grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
0 komentar(a)
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2013. 14:51h

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore ima kvalitet i to će protiv Ukrajine i dokazati, rekao je selektor Zoran Mijović.

Crna Gora i Ukrajina će sjutra u Nikšiću odigrati utakmicu šeste grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Smatram da imamo kvalitet i da ćemo to i dokazati. Pokazali smo ga i protiv Bjelorusije, ali su nas greške koštale povoljnijeg rezultata. Sve djevojke su zdrave i spremne, nadam se da ćemo publici u Nikšiću i široj javnosti pokazati kvalitetan fudbal", rekao je Mijović na konferenciji za novinare.

On je istakao da nema mnogo informacija o rivalu, osim da je žrijebana iz druge vrjednosne grupe.

"Kvalitetna su selekcija, za nijansu bolja od Bjelorusije. Mi smo prvu utakmicu odigrali i vidjeli da možemo da igramo. Naše djevojke se još igraju fudbala i nijesu takmičarski pripremljene, ali mi ćemo kroz ove utakmice učiti i istovremeno izgraditi takmičarski duh koji će donijeti i rezultat", kazao je Mijović.

Crna Gora je na startu kvalifikacija poražena od Bjelorusije 3:1, dok će Ukrajini duel u Nikšiću biti prvi u ovim kvalifikacijama.

Kapiten Marija Vukčević kazao je da rezultat iz Bjelorusije ne daje pravu sliku o kvalitetu rivala.

"Djevojke su u Bjelorusiji prevazišle strah i vidjele da mogu da igraju sa njima i da smo bolje. Izaći ćemo na teren, dati sve od sebe i borićemo se do kraja. Dajemo dosta golova, nadam se da ćemo i sjutra postići makar jedan. Nije bitno ko će dati gol, bitno je da pobijedimo", rekla je Vukčević.

Duel u Nikšiću počeće u 13 sati i 30 minuta.

Bonus video: