Mogrenu i Grblju po tri boda minusa!

Seniorskim timovima Mogrena i Grblja oduzeti bodovi zbog neopravdanog nenastupanja kadetskih timova ova dva kluba u Kadetskoj ligi Crne Gore
2 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2013. 17:32h

Žestoke kazne Disciplinske komisije FSCG - seniorskim timovima Mogrenu i Grblju oduzeta su po tri boda zbog neopravdanog nenastupanja kadetskih timova ova dva kluba u Kadetskoj ligi Crne Gore!

Ako se ne uvaže eventualne žalbe, ovo znači da se učinak Mogrena smanjuje sa 20 na 17 bodova (pad sa 5. na 6. poziciju) a Grblja sa 17 na 14 bodova (pad sa 7. na 9. mjesto).

Fudbalski savez Crne Gore prvi put u istoriji preduzeo je ovako drastične mjere zbog nenastupanja kadetskih timova, jer u pravilniku za Takmičenje stoji da klubovi Prve lige obavezni da učestvuju u svim stalnim takmičenjima (omladinska i kadetska liga).

Utemeljenje za ovakve odluke Disciplinska komisija je pronašla u članu 77 Disciplinskog pravilnika FSCG, u kojem doslovno piše:

"Ako tim mlađih kategorija neopravdano ne nastupi na utakmici stalnog takmičenja, seniorskom timu tog kluba izreći će se disciplinska mjera oduzimanja tri do devet bodova, odnosno tri do devet negativnih bodova".

To znači da su kazne koje su dobili Mogren i Grbalj - najblaže moguće po pravilniku FSCG.

U saopštenju Disciplinske komisije FSCG se navodi se kadeti Mogrena neopravdano nisu pojavili na utakmici sa Zetom u okviru 10. kola Kadetske lige Crne Gore, a isti prekršaj načinili su kadeti Grblja, koji nisu igrali meč sa Sutjeskom.

Disciplinska komisija FSCG kaznila je i kadetske timove Mogrena i Grblja sa po jednim bodom minusa.

Milačić mjesec na hlađenju

Jednako loše kao i njegov klub, kod Disciplinske komisije FSCG prošao je i trener Mogrena Brano Milačić.

On je kažnjen zabranom obavljanja funkcija u trajanju od mjesec dana zbog nesportskog ponašanja - vrijeđanja sudija na revanš utakmici četvrtfinala Kupa Crne Gore Mogren - Bokelj.

Milačić zbog suspenzije nije sjedio na klupi u subotnjem prvenstvenom meču sa Grbljem, a najnovija kazna znači da neće moći da vodi svoj tim na mečevima protiv Budućnosti i Zete u gostima, kao i Rudara kod kuće.

Bonus video: