Mogren prekinuo post

Nakon šest kola bez pobjede - četiri remija na koja je dodao dva poraza, Mogren je, konačno upisao prvenstvenu pobjedu
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2013. 17:32h

I drugi put ove sezone u komšijskom derbiju Mogren je bio bolji od Grblja. Nakon šest kola bez pobjede - četiri remija na koja je dodao dva poraza, Mogren je, konačno upisao prvenstvenu pobjedu, za koju je uvertiru napravio ubjedljivom pobjedom u Kupu protiv Bokelja.

Ipak ta pobjeda u Kupu nije dala dovoljnu dozu samopouzdanja izabranicima Brana Milačića, bilo je to vidno na startu, pa je Grbalj bio smjelija i bolja ekipa na početku utakmice. Pojačanja sa početka sezone Petar Vukčević i Ivan Delić su izigrali odbranu domaćina i već u 4. minutu Grbalj je došao do vođstva. Vukčević je probio po boku i asistirao a Delić je znalački pogodio mrežu domaćina. Taj gol je dodatno poremetio redove Budvana, koji nisu imali ideju kako da probiju odbranu gostiju, koji su, s druge strane propustili nekoliko šansi da udvostruče vođstvo. U 23. minutu Milojko je bio neprecizan, potom dva puta Ašćerić, a onda i Martinović.

Mogren je imao sreće da dođe do izjednačenja iz prve prave prilike u finišu poluvremena, zahvaljujući klasi i umijeću Gorana Vujovića koji je bio najviši u skoku i glavom pogodio gol Grblja. To je bio okidač koji je bio potreban Mogrenu i dva minuta kasnije Lagator je sa desetak metara šutirao preko gola nakon sjajne akcije Nikole Vujovića.

Mogren je u istom ritmu nastavio u drugom poluvremenu a kao nagrada je stigao gol Milana Đurišića glavom sa 10 metara. Konačan rezultat postavio je Nikola Vujović, koji se najbolje snašao poslije odbijene lopte od prečke koju je pogodio njegov saigrač Goran Vujović.

Bonus video: