Barsa ohladila Real na - 6, Nejmar golom debitovao u derbijima

„Nejmar riješio klasiko pun polemike”, napisala je madridska „Marka”, koja je naklonjena Realu
12 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta AP
Barselona, Foto: Beta AP
Ažurirano: 26.10.2013. 19:01h

Čitav svijet je čekao obračun Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, a dočekao je definitivno rađanje nove velike zvijezde svjetskog fudbala - Nejmar da Silva Santos Žunior je riješio „el klasiko” i donio Barseloni ogromnih šest bodova prednosti nad Real Madridom nakon 10 kola Primere.

Brazilski mađioničar je u 18. minutu pronašao „tunel”, proturio loptu kroz noge Danijela Karvahala i uz njegovu pomoć zatresao „malu mrežu”.

Nejmar je u 78. minutu dodao loptu Aleksisu Sančesu, a Čileanac je fenomenalno lobovao Dijega Lopesa i otklonio sve dileme.

Real je do kraja uspio samo da smanji golom Hesea Rodrigesa u 1. minutu nadoknade, ali ima za čim da žali, jer je opet bio žrtva sudijske greške u „el klasiku” - Havijer Maskerano je u 70. minutu napravio čist penal nad Ronaldom, ali je Alberto Undijano Maljenko ostao nijem.

Nekoliko trenutaka kasnije, Karim Benzema je umalo „slomio” prečku gola Viktora Valdesa, ali je uskoro stigla kazna na drugoj strani...

„Nejmar riješio klasiko pun polemike”, napisala je madridska „Marka”, koja je naklonjena Realu.

Katalonski „Mundo deportivo” i „Sport” su napisali da su Nejmar i Sančes riješili meč, dok je „As” bio najoriginalniji: „Nejmar pokrenuo, Undijano pogurao”.

"Penal je bio čist, vidio ga je svako na svijetu, osim jednog sudije", razočarano je komentarisao trener „kraljevskog kluba” Karlo Anćeloti.

Italijanski stručnjak je pokušao da iznenadi Herarda Martina, pošto je uradio nešto slično kao Žoze Murinjo prije nekoliko godina u „el klasiku” - stavio je Serhija Ramosa na poziciju zadnjeg veznog, baš kao Specijalni svojevremeno Pepea.

Ta taktika, međutim, nije uspjela, pa je Ramos u 56. minutu ustupio mjesto Ikeru Iljaramendiju. Real je tada preuzeo inicijativu, predvođen raspoloženim Ronaldom opasno prijetio Valdesu, ali je sjajni golman bio fenomenalan sve do završnice, kada je kiksao kod gola Rodrigesa.

Madriđani su nakon meča „grmjeli”, jer su bili ubijeđeni da ih je sudija oštetio za dva penala (prvi put u finišu 1. poluvremena, kada je Adrijano igrao rukom). So na ranu im je, po običaju, dodao Serhio Buskets.

"Svaki put kad izgube derbi, iz Reala se žale na suđenje. To im je najlakše", rekao je Buskets.

Meč na prepunom „Kamp nouu” je imao divnu uvertiru, jer je sjajnom koreografijom data podrška Titu Vilanovi, koji vodi borbu sa rakom. Bivši trener Barselone je bio u loži i uzbuđeno je propratio natpis „Força Tito” (Naprijed Tito).

Ranije danas Selta je kao gost deklasirala ekipu Malage (5:0) i odmakla od opasne zone.

Levante je savladao na domaćem terenu ekipu Espanjola sa 3:0 i i priključio gornjem dijelu tabele, a istakao se dvostruki strijelac El Zar.

Espanjol je pretrpio četvrti poraz ove sezone i pao na osmo mjesto Primere sa dva boda manje od večerašnjeg rivala.

Rezultati

Barselona - Real 2:1

Nejmar 19, Sančes 78 - Hese 90+1.

Malaga - Selta 0:5

Lopes 5, 64, Fernandes 23, Nolito 73, Čarls 81.

Elće - Granada 0:1

Itura 26.

Levante - Espanjol 3:0

El Zar 25. penal, 51, Dijavara 27.

Juče

Rajo Valjekano - Valjadolid 0:3

Nedjelja

Sevilja - Osasuna

Viljareal - Valensija

Sosijedad - Almerija

Atletiko Madrid - Betis

Ponedjeljak

Hetafe - Atletik Bilbao

Tabela: Barselona 28 bodova, Atletiko Madrid 24, Real Madrid 22, Viljareal 17, Hetafe, Atletik Bilbao i Levante po 16, Espanjol 14, Valensija 13, itd.

Bonus video: