Ferguson: Mojes mora da sačuva harmoniju Junajteda

"Samo tri stvari su najvažnije kada radite sa trenerskim osobljem - radna etika, lojalnost i filozofija. Svi moraju da "pjevaju" istu pjesmu, bez obzira da li im melodija odgovara ili ne"
0 komentar(a)
Aleks Ferguson i Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Aleks Ferguson i Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2013. 09:48h

Legendarni trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da šef stručnog štaba "crvenih đavola" Dejvid Mojes mora da sačuva "harmoniju" u klubu u teškim trenucima.

"Samo tri stvari su najvažnije kada radite sa trenerskim osobljem - radna etika, lojalnost i filozofija. Svi moraju da "pjevaju" istu pjesmu, bez obzira da li im melodija odgovara ili ne. Važno je da se ljudi u timu slažu sa šefom stručnog štaba i stilom njegove igre", rekao je Ferguson, a prenose britanski mediji.

Ferguson, koji je bi prepoznatljiv po tome što se igračima unosio u licu i vikao na njih poslije loše igre na terenu, kazao je da je morao da primiri svoju narav, kako bi udovoljio krhkoj prirodi nove generacije fudbalera.

"Igrači sa kojima sam sarađivao pred kraj karijere mnogo su labilniji i osjećajniji od onih prije trideset godina. Time ne mislim ništa loše, oni jednostavno dolaze iz boljih životnih okolnosti i nisam mogao da reagujem temperamentno kao nekada ranije, na početku svoje karijere", kazao je Ferguson i dodao da je veoma bitno inspirisati fudbalere.

Aktuelni prvak Engleske, Mančester junajted u Premijer ligi poslije sedam kola zauzima deveto mjesto sa 10 bodova.

Bonus video: