Vilšir protiv Januzaja: Samo Englezi

"Ovdje je pitanje da li želimo strance u reprezentaciji, a ja mislim da nam ne trebaju. Kamo sreće da je Adnan Englez", kazala je desetka Arsenala
6 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2013. 12:53h

Adnan Januzaj, 18-godišnji fudbaler Mančester junajteda, podijelio je mišljenja u Engleskoj onog trenutka kada se pojavila opcija da zaigra za Albion.

Mladića koji je rođen u Briselu, porijeklom sa Kosova, žele i Belgijanci, Hrvati, a imao pravo i da igra za Albaniju i Tursku.

Varijanta da postane Englez se baš i nije dopala Englezima, konkretno Džeku Vilširu.

"Ako neko živi pet godina u Engleskoj, to ga ne čini Englezom. Tako barem ja mislim. Kada bih otišaa u Španiju i živio tamo nekoliko godina sigurno ne bih izabrao da igram za tu reprezentaciju. Mislim da bi za Englesku trebalo da igraju samo engleski fudbaleri", rekao je Vilšir i pojasnio da nije za dovođenje stranaca u reprezentaciju.

"Nisam protiv Januzaja. Naprotiv, on je sjajan fudbaler, veliki potencijal. Ali ovdje je pitanje da li želimo strance u reprezentaciji, a ja mislim da nam ne trebaju. Kamo sreće da je Adnan Englez", kazala je desetka Arsenala.

Dolaskom igrača koji nisu iz Engleske bi se, ističe Vilšir, izgubio identitet.

"Kada pomislite na Španiju sjetite se odlične tehnike. Kada pomislite na Englesku, prvo što vam pada na pamet je ponos i žestoki startovi, čvrst fudbal. To se ne mijenja lako", istakao je Vilšir.

Sasvim drugačije mišljenje ima Garet Sautgejt, selektor mlade reprezentacije.

"Januzaj ne bi bio prvi koji je došao. Sada imamo Sterling, Zahu...Ima dosta igrača koji porijeklom nisu odavde, čiji su roditelji došli kod nas, ali to su po meni divne priče jer svi igraju ponosno za Englesku. Čudno je to, ali svijet se mijenja. Treba samo znati razlog zašto neko želi da igra za vas", rekao je Sautgejt.

Galerija

Bonus video: