Džerard: Neće se ponoviti 2008.

"To je najgore iskustvo koje sam imao u reprezentaciji Engleske i ne želim da se ponovi. Bilo je zaista teško, ali sam ubijeđen da se tako nešto neće dogoditi", rekao je Džerard
13 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Beta AP
Stiven Džerard, Foto: Beta AP
Ažurirano: 09.10.2013. 08:40h

Kako se bliži meč na "Vembliju", slične poruke stižu od svih igrača reprezentacije Engleske .

Svi do jednog - od kapitena Stivena Džerarda pa do najmlađeg, 19-godišnjeg Rosa Berklija - vjeruju u plasman na Mundijal, ali sa velikom dozom opreza čekaju meč sa Crnom Gorom u petak.

"Bio sam u Crnoj Gori kada smo igrali neriješeno. Crna Gora je ujedinjena ekipa, imaju strašan kolektivni duh, a fanovi navijaju tik uz ogradu. Takođe, imaju neke vrlo talentovane igrače. Već su osvojili dosta bodova, a i dalje imaju šansu da se kvalifikuju na Svjetsko prvenstvo. Sve to govori da je u pitanju dobra ekipa i da moramo da budemo oprezni. Čeka nas teška utakmica", kaže defanzivac Fil Jagjelka, koji će vjerovatno početi u posljednjoj liniji sa Timom Kejhilom.

Štoper Evertona je, međutim, uvjeren u maksimalan učinak Engleza u posljednja dva meča kvalifikacija sa Crnom Gorom i Poljskom na Vembliju, bez obzira na to što Gordi Albion još nema "pravu" pobjedu u grupi (osim sa Moldavijom i San Marinom).

"Sve je u našim rukama i to smo željeli pred finiš kvalifikacija. Sada treba da pokažemo da smo pravi. Želimo da sa šest bodova iz dva posljednja meča čekiramo kartu za Brazil", izjavio je Jagjelka.

Selektor Roj Hodžson ne računa na povrijeđene Tea Volkota i Ešlija Kola, ali su svi ostali spremni.

Jagjelkin saigrač u Evertonu Lejton Bejns spreman je da startuje na poziciji lijevog beka.

"Ešli je puno toga uradio za Englesku i njegov izostanak sigurno je hendikep. Ali, sa druge strane, Bejns je fantastičan u defanzivi i konstantno opasan u napadu. Biće prava zamjena".

Kapiten Džerard prisjetio se 2008. godine - tada su Englezi posljednji put propustili veliko takmičenje (Evropsko prvenstvo). U odlučujućem meču protiv Hrvatske na Vembliju trebao im je bod, ali su senzacionalno izgubili sa 3:2.

"To je najgore iskustvo koje sam imao u reprezentaciji Engleske i ne želim da se ponovi. Bilo je zaista teško, ali sam ubijeđen da se tako nešto neće dogoditi".

Vezista Arsenala Džek Vilšir očekuje defanzivnu Crnu Goru na Vembliju.

"Neće nas napasti sigurno, već će nas čekati nazad i sa tim moramo da se suočimo. Srećom, imamo iskusne fudbalere kao što su Džerard, Lampard i Runi, koji iza sebe imaju puno velikih utakmica i velikih takmičenja. Sa njima ćemo moći da prebrodimo sve prepreke".

Bonus video: