Runi: Pazimo se kontranapada

"Jedva čekam da utakmica protiv Crne Gore počne. Onog trenutka kada sam sa Mančester junajtedom završio meč protiv Sanderlenda posvetio sam se reprezentaciji", rekao je Runi
8 komentar(a)
Vejn Runi i Crnogorci, Foto: Savo Prelević
Vejn Runi i Crnogorci, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2013. 09:38h

Težak period je iza Vejna Runija i javnost ga opet vidi kao prvu zvijezdu Engleske i vjeruje da je on igrač koji bi Albionu mogao da skrati muke protiv Crne Gore i Poljske, samim tim i donese plasman na Mundijal.

"Uvjeren sam da idemo na Mundijal, ali nekada ne smijete da budete ni previše sigurni jer to može da vam se osveti. Opuštanje i nadmenost nam ne trebaju. Čekaju nas dvije teške utakmice, ali smo dovoljno dobri da izađemo kao pobjednici", rekao je Runi.

Iako Englezi sve drže u svojim rukama, pogotovo jer oba meča igraju na „Vembliju”, napadač Junajteda poziva na oprez, vjerovatno svjestan mana svog tima, te činjenice da do sada nije pobijedio nijednu jaku reprezentaciju u grupi.

"Protiv oba rivala moramo da se pazimo kontranapada, jer i Crna Gora i Poljska najbolje funkcionišu kada se brane i kada uzmu loptu protivniku, jer onda imaju otvoren teren. Na nama je da ih spriječimo i ako to uspijemo bićemo bliže cilju", istakao je Runi i dodao da se uželio mečeva u reprezentaciji:

"Jedva čekam da utakmica protiv Crne Gore počne. Onog trenutka kada sam sa Mančester junajtedom završio meč protiv Sanderlenda posvetio sam se reprezentaciji".

A selektor Roj Hodžson je pred najvažnije mečeve u kvalifikacijama dobio opoziciju - u pitanju je Nil Vornok, bivši menadžer Lidsa, KPR-a, Šefild junajteda i ostalih koji je siguran da je izbor selektora prije godinu i po bio pogrešan.

"Da smo izabrali Harija Rednapa mislim da bismo sada bili na Mundijalu. Ali, možda sam subjektivan. Roj je zaista sjajan trener i veliki čovjek, ali je postavljen olako, kao da niko nije želio da rizikuje i donese dobro. Fudbalska asocijacija se nije kockala, zato i ne uživam kada gledam reprezentaciju", rekao je Vornok.

Oglasio se i sam Rednap koji je u maju 2012. bio već viđen kao novi selektor Engleske.

"Nije ovdje pitanje Roja ili mene. Problem je što engleski fudbal vode ljudi koji nemaju pojma, ali koji imaju pravo da biraju selektore. A, znate kako kažu, izbor naroda je jedini pravi izbor. Tada sam zaista imao podršku, veliki broj iskusnijih igrača je očekivao da ja budem selektor, ali...", kazao je Rednap, sada menadžer KPR-a.

Bonus video: