Ne žele da su drugi u Budvi

Teret favorita je na Mogrenu, ali Petrovčani ne kriju da imaju pobjedničke ambicije. Njihov adut su domaći teren i publika koja im je najveći motivator
2 komentar(a)
Mogren, Foto: Vesko Belojević
Mogren, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.10.2013. 06:58h

Čelik se okliznuo u Radanovićima, pa će Petrovac i Mogren imati dodatni motiv u budvanskom derbiju.

Mogren bi pobjedom preuzeo vrh, dok bi četvrtom pobjedom u nizu Petrovac dijelio lidersku poziciju sa „metalurzima”.

I bez toga, motiva neće nedostajati izabranicima Milorada Malovrazića i Brana Milačića.

Komšijski derbi nosi dodatne tenzije, pogotovo što se ovoga puta prvi put igra na novom stadionu i pred TV kamerama.

Teret favorita je na Mogrenu, ali Petrovčani ne kriju da imaju pobjedničke ambicije. Njihov adut su domaći teren i publika koja im je najveći motivator.

"Samo je bitno da igrači od starta imaju pravi pristup, straha svakako nemaju od Mogrena. U timu i dalje neće biti povrijeđenog kapitena Mrvaljevića, ali ni suspendovanih Leverde i Vujovića. Za nas su mečevi sa Mogrenom drugačiji od svih ostalih. Mi smo sportski prijatelji van terena, ali na njemu želimo da pokažemo da sa novom infrastrukturom, jakom ekipom, kolektivom, izgaranjem na terenu niko ne može biti favorit u našem domu. Ne prijetimo, naročito ne Mogrenu, ali se ne odričemo ni bodova koji su nam potrebni. Privikli smo se na bolje, u dobroj smo seriji i nadamo se da ćemo je nastaviti", kazao je Malovrazić.

Za razliku od susjeda, Mogren je u seriji od četiri remija, iako je u prethodnom kolu prokockao dva gola prednosti na poluvremenu utakmice sa Mornarom.

"To se Mogrenu sigurno više neće dogoditi ove sezone. Navikli smo da budemo u vrhu i nakon jučerašnjih rezultata ćemo dati sve do sebe da zaposjednemo na čelo. Motiva u budvanskom derbiju nikada ne nedostaje, ako dođemo do prednosti nećemo je ispustiti. Imali smo nevjerovatne padove u igri, ali to sada ne smijemo da dozvolimo i nadam se da ćemo igrati sjajno svih 90, a ne 50 ili 60 minuta. Nemamo kadrovskih problema, samo je Lagator suspendovan. Želimo da pobijedimo i zbog prestiža, jer nije prijatno biti drugi u gradu", naglasio je bek Mogrena Luka Pejović.

Petrovac - Mogren

Petrovac - Stadion Petrovca. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica. Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Početak u 14.30 časova (TV prenos).

Petrovac (4-4-2): Popović - Čelebić, Grbović, Lakić, Đukić - Golubović, Šofranac, Muhović, Pejaković - Jablan, Vujačić.

Mogren (4-4-2): Todorović - Pejović, Radišić, Kapisoda, Ćosić - Burzanović, Racković, Marković, Đurišić - G. Vujović, N. Vujović.

Bonus video: