Šlager na „Emirejtsu”, Arsenal čeka Napoli

Borusija čeka Marsej, Čelzi će pokušati da iz krize izađe u Bukureštu, Barselona gostuje Seltiku, dok je klasični sudar velikana u Amsterdamu - Milan gostuje Ajaksu
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2013. 13:02h

Četiri od osam utakmica večerašnjeg programa čine direktni okršaji bivših prvaka Evrope, ali se najveći spektakl očekuje u Londonu - Arsenal čeka Napoli, Arsen Venger će opet stisnuti ruku Rafaelu Benitesu i krenuti u napad na drugu pobjedu u grupi koja bi mu manje-više otvorila put do osmine finala Lige šampiona.

Borusija kod kuće igra sa Marsejom, Čelzi će pokušati da iz krize izađe u Bukureštu, Barselona gostuje Seltiku, dok je klasični sudar velikana u Amsterdamu - sedmostruki prvak Milan gostuje Ajaksu, četiri puta šampionu Evrope...

Venger: Rafa je snaga Napolija

Arsenal i Napoli su u sličnoj situaciji - oba tima su u Ligu šampiona ušla kao potencijalna opasnost za favorite, a koliko mogu da budu opasni vidjelo se protiv Borusije i Marseja u prvom kolu.

Venger je u analizi Napolitanaca zaključio da je najzaslužniji za uspon „azura” upravo Benites.

"On je za mene stručnjak top klase. Uostalom, to je dokazao za sve ove godine, rezultati govore sve o njemu. Kada igrate protiv Benitesovih ekipa znate da vas čeka veoma težak posao, jer su njegovi timovi uvijek organizovani", rekao je menadžer „tobdžija”.

Po Francuzu, glavna opasnost nije Gonsalo Iguain, niti Marek Hamšik, već Lorenco Insinje.

"Sviđa mi se način na koji se transformiše iz odbrane u napad, brz je i odličan dribler. Inteligentan je fudbaler i imaćemo problema. Bakariju Sanji neće biti lako s njim", dodao je Venger koji ne može da računa na Tea Volkota, Lukaša Podolskog, Aleksa Okslejd-Čembrlena i Abua Dijabija.

Benites je poštovan u engleskim medijima, donio je dva evropska trofeja na Ostrvo (Ligu šampiona sa Liverpulom i Ligu Evrope sa Čelzijem), pa je s pravom upitan ima li šanse da to uradi i sa Napolijem.

"Rano je da pričamo o završnici Lige šampiona. Naš jedini cilj sada je da prođemo grupu. Napolitanci stvarno vole fudbal, u životu nisam vidio toliku strast i svi smo na istom zadatku da napravimo velike stvari", istakao je Španac za „Dejli mejl”.

Murinjo: Neću da igramo Ligu Evrope

Murinjo je već pod pritiskom u Čelziju, pa nakon poraza od Bazela na startu mora da juri tri boda u Bukureštu protiv Steaue.

Specijalni je u najavi meča pričao i o tome kako je loše biti treći u grupi i otići u Ligu Evrope.

"Ne razumijem zašto trećeplasirani timovi u grupama Lige šampiona poslije žele da igraju Ligu Evrope. Ja zbog ličnog ponosa ne bih volio da igram to takmičenje", ekao je Portugalac i dodao:

"Ako ne odemo u drugu fazu... Pa, ništa, ideš kući i razmišljaš o drugim stvarima. Bio bih razočaran ako bismo igrali Ligu Evrope i zato moramo da pobijedimo Steauu", bio je jasan Portugalac.

Murinjo je sve ovo rekao u najavi meča, ali je sinoć konferenciju za medije napustio poslije svega nekoliko minuta uvrijeđen pitanjem engleskih novinara šta je sa Kevinom de Brujneom kojeg je, kako se vjeruje, poslao da trenira sa rezervama.

Barsa i Milan bez Mesija i El Šaravija

Ajaksovi snovi o osmini finala zavise od večerašnje utakmice sa Milanom, jasan je bio trener „kopljanika” Frank de Bur.

"Protiv Milana i potom u dvomeču sa Seltikom moramo da osvajamo bodove. I onda je sve moguće", poručio je De Bur, koji je igrao 1995. godine za Ajaks kada je savladao Milan u finalu i donio posljednju titulu prvaka Evrope u Amsterdam.

"Milan ima fenomenalan napad i stabilnu sredinu terena. Ali, mislim da im je problem u odbrani", dodao je De Bur.

Milan je u Amsterdam otputovao bez Stefana el Šaravija koji je na posljednjem treningu slomio kost u stopalu.

"Prate nas problemi konstantno, ali moramo da budemo jači od njih", rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Barselona bez Lionela Mesija ide u „raj”, kako su navijači Seltika nazvali svoj „Seltik park”. Ali, poznato je da ti isti navijači svakom protivniku u Glazgovu naprave pakao...

"Ne igra Mesi? Za nas, vjerovatno je to dobra vijest, ali u suštini mi je žao što najbolji igrač na planeti neće zaigrati u Glazgovu", poručio je Nil Lenon, čiji je tim prošle godine savladao Barselonu u grupi na svom terenu.

Porto protiv„italijanskog” Atletika

Porto i Atletiko imaju po tri boda iz prvog kola, a gosti u Portugal stižu nakon velike pobjede u madridskom derbiju kojom je Dijego Simeone po mnogim stručnjacima doktorirao trenerski posao...

"Sa ovakvim protivnikom nemamo priliku da igramo u domaćem šampionatu. Zato je ovo za nas najveći mogući test. Atletiko je velika ekipa, rekao bih tim sa tipičnim italijanskim stilom fudbala u španskoj Primeri - rekao je trener „zmajeva” Paulo Fonseka.

Simeone je ubrzo odgovorio.

"Ne identifikujemo se sa fudbalom iz bilo koje zemlje. Nas zanima fudbal koji donosi rezultate. Tražimo ono što mislimo da je najbolje - rekao je popularni Ćolo, čiji je tim sa sedam pobjeda u isto toliko kola ostvario najbolji start u istoriji kluba u španskom prvenstvu.

Madriđani će na „Dragau” igrati bez Dijega Koste, koji odrađuje posljednji od četiri meča suspenzije koju je zaradio prošle godine kada je glavom udario igrača Viktorije Plzenj Davida Linberskog.

DANAS

GRUPA E

Bazel - Šalke

Steaua - Čelzi

GRUPA F

Borusija D. - Marsej

Arsenal - Napoli

GRUPA G

Zenit - Austrija (18 sati)

Porto - Atletiko M

GRUPA H

Ajaks - Milan

Seltik - Barselona

SJUTRA

GRUPA A

Šahtjor - Mančester J.

Bajer - Sosijedad

GRUPA B

Juventus - Galatasaraj

Real M. - Kopenhagen

GRUPA C

PSŽ - Benfika

Anderleht - Olimpijakos

GRUPA D

CSKA M. - Viktorija Plzenj

Mančester s. - Bajern

Galerija

Bonus video: