Petrovac uzeo skalp lideru

Ovaj trijumf Petrovčana bio je najspecifičniji od svih - ostvaren je u samom finišu, iz penala, i to u momentu kada je domaći tim imao igrača manje zbog isključenja Vujovića
1 komentar(a)
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Petrovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2013. 11:21h

Treća sreća - fudbaleri Petrovca tek u trećem pokušaju zabilježili su pobjedu na svom renoviranom stadionu. I to kakvu - pod Malim brdom je pao Čelik, lider šampionata, ekipa koja u prošloj sezoni iz tri pokušaja nije dala Petrovcu gol, a “serija” se nastavila u novoj sezoni.

Ipak, ovaj trijumf Petrovčana bio je najspecifičniji od svih - ostvaren je u samom finišu, iz penala, i to u momentu kada je domaći tim imao igrača manje zbog isključenja Vujovića.

"Igrači su imali pravi pristup, a kada je tako, onda pobjeda dođe kao nagrada. Zasluženo smo slavili, igrali strpljivo čak i kada smo imali igrača manje, i to nam se isplatilo", prokomentarisao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Domaći su bolje krenuli i imali prilike preko Ivana Pejakovića u 5. i Vladimira Vujovića u 26. minutu. Ipak, opasni su bili i gosti - Ivan Ivanović u 18. i Darko Bulatović u 29. minutu nisu bili precizni, pa se na odmor otišlo bez golova.

U nastavku se uglavnom igralo na sredini terena, a u 65. minutu domaći su ostali sa desetoricom, jer je kapiten Vujović dobio crveni karton nakon prigovora pomoćnom sudiji Dejanu Šakoviću.

Iako sa igračem manje, domaći se nisu predavali. Nastavili su da igraju tvrdo i da traže priliku iz kontranapada. Dočekali su je u 83. minutu - Jovović je u šesnaestercu sapleo Muhovića, a siguran sa 11 metara bio je Ivan Jablan.

U samom finišu meča, u stopostotnoj prilici našao se rezervista Čelika Račić, ali je njegov udarac sa sedam metara završio pored desne stative golmana domaćih Nebojše Popovića.

“Metalurzi” su izgubili prvi put ove sezone, ali su ostali na vrhu, zahvaljujući remiju Mogrena sa Dečićem.

"Domaći su više željeli pobjedu i zasluženo su trijumfovali. Čak ni igrača više nismo znali da iskoristimo. Čestitam igračima Petrovca na pobjedi", kazao je Slavoljub Bubanja, trener Čelika.

Petrovac - Čelik 1:0

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Strijelac: Jablan iz penala u 83. minutu. Žuti kartoni: Golubović, Ivanović (Petrovac), Jovović, Mujdragić, Račić (Čelik). Crveni kartoni: Vujović (Petrovac) u 65. minutu.

Petrovac: Popović 7, Šofranac 6,5, Grbović 6,5, Pejaković 6 (Muhović), Golubović 6, Vujačić 7 (Leverda), Marković 6 (Jablan 7), Čelebić 6, Vujović 6, Ivanović 6,5, Lakić 6.

Čelik: Aković 6, Vuković 6, Mujdragić 6, Ivanović 6,5, Đalac 6 (Kalezić), Prtenjak 6(Račić), Zorić 6,5, Bulatović 6, Hadžibulić 6, Jovović 6,5, Brnović 6.

Bonus video: