Mančester junajted eliminisao Liverpul iz Liga Kupa

"Đavoli" su slavili sa 1:0 golom Ćićarita na startu nastavka, ali, naravno, nije to bila obična pobjeda - utakmice između Junajteda i Liverpula uvijek su bili klasici
3 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 21:29h

Kome ne ide u prvenstvu, raduje se i Liga Kupu - trener Mančester junajteda Dejvid Mojes podigao je ruke visoko u nebo nakon što je sudija Majk Klatenburg odsvirao kraj duela sa Liverpulom.

"Đavoli" su slavili sa 1:0 golom Ćićarita na startu nastavka, ali, naravno, nije to bila obična pobjeda - utakmice između Junajteda i Liverpula uvijek su bili klasici engleskog fudbala, ma u kom takmičenju.

Mojes je, takođe, uhvatio malo daha nakon teške havarije u gradskom derbiju protiv Sitija u subotu (4:1), te poraza od Liverpula u Premijer ligi na startu sezone (1:0).

Novi duel "đavola" i "redsa" večeras se završio istim rezultatom (1:0), opet nakon prekida, ali ovoga puta u korist Junajteda - Ćićarito se u 46. minutu poslije kornera iskrao odbrani Liverpula i vješto gurnuo loptu u mrežu. Na sličan način ekipa Brandana Rodžersa dobila je Junajted u prvenstvu, golom Staridža.

Liverpulu nije pomogao ni povratak Luisa Suaresa nakon 10 mečeva suspenzije zbog čuvenog ujedanja Branislava Ivanovića. Urugvajac je, doduše, bio vrlo aktivan, u 72. minutu je pogodio prečku nakon slobodnog udarca, a blizu izjednačenja bio je i Mozes u finišu meča.

Junajted je ipak izdržao...

U narednu rundu plasirao se i Arsenal, nakon pobjede na penale u gostima protiv Vest Bromviča. Arsen Venger je rizikovao sa rezervnim timom, ali se ipak isplatilo.

Rezultati: VBA - Arsenal 1:1 (penali 3:4), Birmingem - Svonsi 3:1 (0:0), Mančester junajted - Liverpul 1:0 (0:0), Njukasl - Lids 2:0 (1:0), Tranmer - Stouk 0:2 (0:1).

Galerija

Bonus video: