Šampion bez municije protiv Lovćena

Na kraju ostaje im bod za utjehu I nada da će u nastavku šampionata nadomjestiti neočekivan bodovni minus. Prva prilika je već za vikend protiv gradskog rivala Čelika.
1 komentar(a)
Zeta-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Zeta-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2013. 12:11h

Mreža je mirovala kraj Bistrice za još jedno posrtanje aktuelnog šampiona koji nije uspio ni nekoliko stoprocentnih prilika da pretoči u gol.

Na kraju ostaje im bod za utjehu I nada da će u nastavku šampionata nadomjestiti neočekivan bodovni minus. Prva prilika je već za vikend protiv gradskog rivala Čelika.

Prvu priliku u ovom meču imao je Stefanović u 12.minutu, nakon asistencije Masata, ali je njegov šut iskosa sa lijeve strane završio pored gola. U 17.minutu nakon sjajnog centaršuta Bečelića, Ognjanović je glavom poslao loptu tik iznad gola Dragojevića.

U 22. minutu Bečelić je odlično asistirao Isisdoroviću, koji nije realizovao dobru priliku. U finišu prvog dijela Ćuković umalo nije promijenio tok meča, međutim, fortuna je bila na strain Cetinjana, koji u prvom poluvremenu nijesu ozbiljnije zaprijetili.

Nijesmo bili na nivou koji smo imali u Golubovcima minule nedjelje. Istina je da smo nervozno ušli u utakmicu, ali očekivao sam težak meč i zbog toga u najava govorio da bih bio prezadovoljan minimalnom pobjedom. Eto, nijesmo ni stoprocentne prilike iskoristili i zadovoljavamo se bodom.

Igrali smo pod imperativom, a svi su mislili lako ćemo dobiti Cetinjane, ali potvrdilo se da su čvrsta ekipa, da igraju kako nama ne odgovara.

"Momci su dali sve od sebe, pokušao sam da ih oslobodim tog pritiska, ali možda nam je falio i taj jedan dan odmora, jer ne smije se zaboraviti da smo u nedjelju igrali mnogo težak meč u Zeti. Liga je veoma ujednačena, česta su iznenađenja, kako to obično kažu, ali ja ne mislim tako, jer svi su ujednačeni i bar osam ekipa konkuriše za mjesto u vrhu tabele", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Za razliku od prvog poluvremena Lovćen je u nastavku bio znatno opasni. U 58. minutu Vuk Martinović je precizno ciljao, a Janjušević krajnjim naporom izbacio u korner. U 63, odnosno 73. minutu rezervista Igor Poček u dva navrata pokušao je da iznenadi Dragojevića, koji je pokazao sigurnost.

Strateg Sutjeske pokušao je izmjenama da slomi otpor Lovćena (ušli Poček, Karadžić I Nerić) što se osjetilo u igri domaćina. U 80. minutu domaćin je imao najbolju priliku – Stefanović je sa lijeve strane u šesnestercu pogodio Nerića, čiji šut završio pored gola. U sudijskoj nadoknadi poslednju priliku imao je Darko Karadžić, ali sve se svelo na pokušaj. Ipak, za propuštene prilike kazna umalo nije stigla.

Naime, na drugoj strani Perutović se nije najbolje snašao, tako da je rezultat, ipak, ostao nepromijenjen.

"Kad gostujete Sutjesci i osvojite bod morate biti zadovoljni, ali kad se osvrnemo i analiziramo kako smo odigrali, kad se prisjetimo šta smo željeli, kako možemo da odigramo onda je to sasvim druga priča. Bili smo nervozni, a domaćin pogotovo i to se nije moglo skriti, zbog toga su propustili i najozbiljnije prilike, pa na kraju mogli i biti kažnjeni. Falilo nam je koncentracije kad je bila najpotrebnija. Naravno, moramo biti zadovoljniji od fudbalera Sutjeske", istakao je Mojaš radonjić, strateg Lovćena.

Bonus video: