Podgoričanin prekinuo dominaciju Maribora

Zavrč Viktora Trenevskog je pobjedom nad Mariborom (1:0) nakon deset odigranih utakmica drugoplasirani na tabeli
73 pregleda 1 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: NK Zavrc
Viktor Trenevski, Foto: NK Zavrc
Ažurirano: 22.09.2013. 22:05h

Ponos Štajerske, Maribor, je dominirao Slovenijom a jedan je od najuspješnijih klubova iz bivše Jugoslavije od osnivanja Lige šampiona. Ove godine Maribor nije znao za poraz u Sloveniji, sli samo do sinoć, kada mu je skalp skinuo mali klub iz iste pokrajine, Zavrč.

Tek kolo nakon Olimpije, na malom stadionu Zavrča, novajlije u Prvoj ligi Slovenije pao je i Maribor i to prvi put u devetoj utakmici šampionata. Zasluge idu treneru Viktoru Trenevskom! Dijete i nekadašnji prvotimac Budućnosti, Trenevski je nevjerovatnim rezultatima podigao temperaturu do usijanja u malom mjestu na samoj granici sa Hrvatskom.

Zavrč je pobjedom nad Mariborom (1:0) nakon deset odigranih utakmica drugoplasirani na tabeli, sa dva boda manje i utakmicom više od aktuelnog prvaka Slovenije. A cilj kluba pred start šampionata je bio opstanak, sada međutim...

"Euforija, samo tako se može opisati atmosfera u ovom malom mjestu, koje sada čini mi se živi samo za fudbal. To je krenulo nakon pobjede nad Olimpijom u prošlom kolu, a sada niko nije mogao spriječiti navijače da bukvalnio sjede jedan drugom u krilo, pa je na stadionu koji prima 1.300 gledalaca bilo 2.500. I uživali su, pošto smo deklasirali mMaribor, o čemu svjedoči statistika udaraca na gol, 14:3 u našu korist. Trebalo je da slavimo makar sa tri gola tazlike ali dobro je i ovako", priča za "Vijesti Trenevski nakon novog derbija Štajerske.

"Zaista je sve nevjerovatno i dva sata mi je trebalo da se nakon utakmice domognem kuće"

A mali Zavrč je od deset utakmica u najjačoj ligi Slovenije poražen samo dva puta, a prvi put u 1. kolu na gostovanju Mariboru (2:1).

"I u tom porazu smo bili blizu, poraženi smo u nadoknadi a imali smo zicer i prečku da mi uzmemo tri boda. Tada smo vidjeli da možemo, sada smo dobili i potvrdu za to, ali i ogromnu euforiju, koje u Zavrču nema samo u svlačionici. Igrače još uspijevam da držim na zemlji. Mada, to je jako teško jer mi i iz Crne Gore i Podgorice neprestano stižu čestitke i zaista sam oduševljen koliko ljudi u mojoj Podgorici prati i raduje se našim rezultatima. Euforiju nije spustila ni naša eliminacija iz Kupa Slovenije, ali mi sa 70 odsto igrača koji su do ove godine igrali samo u Drugoj ligi, ne možemo igrati na više frontova. Za to nedostaje iskustva ekipi", zaključio je Trenevski.

Bonus video: