Pedro zasijenio Mesija, Barsa ubjedljiva, Atletiko se ne da

"Srećan sam zbog golova, ali komplimenti saigračima. Bez njih ne bih mogao ništa", rekao je Pedro, strijelac tri gola u pobjedi nad Rajo Valjekanom (4:0)
2 komentar(a)
Pedro, Foto: Beta/AP
Pedro, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.09.2013. 22:08h

Barselona je po očekivanju napunila mrežu Rajo Valjekana u gostima (4:0), ali se na “Valjekasu” ipak dogodilo čudo - Leo Mesi nije postigao gol.

Posljednji prvenstveni meč prije večerašnjeg u kojem magični Argentinac nije zatresao protivničku mrežu odigrao je 12. maja prošle sezone na “Visente Kalderonu”, gdje je Barsa bez Mesijevog golgeterskog doprinosa slavila sa 2:1.

Njega je večeras zamijenio Pedro, koji je het-trikom osigurao stoprocentni učinak čete Tate Martina nakon pet kola.

"Srećan sam zbog golova, ali komplimenti saigračima. Bez njih ne bih mogao ništa. Novi trener je donio novu filozofiju, a mi pokušavamo da je primijenimo. Ide nam sve bolje", rekao je Pedro, kome je ovo prvi het-trik u dresu Barselone, ali ne i u karijeri (za reprezentaciju Španije je dao tri gola Bjelorusiji).

Barsa nije plijenila dominacijom koliko je bila ubitačna u kontranapadima, a osim Pedra imala je još jednog junaka - golmana Valdesa, koji je u 36. minutu odbranio penal Trasorasu. Ovo je drugi meč u samo četiri na kojem Valdes brani penal protivniku, nakon što je isto uradio u utorak u Ligi šampiona protiv Ajaksa (odbranio Sigtorsonu).

A Barsa nije sama na vrhu tabele, uprkos stoprocentnom učinku - petu pobjedu na pet utakmica zabilježio je i neuništivi Atletiko Madrid.

“Kolčonerosi” su slavili na gostovanju Valjadolidu sa 2:0, golovima Raula Garsije glavom nakon kornera u 56. minutu i Dijega Koste poslije kontranapada u 72.

Real sjutra protiv Hetafea na “Santjago Bernabeuu” ima priliku da priđe Barsi i Atletiku na dva boda.

Rezultati:

Valjadolid - Atletiko Madrid 0:2

Raul Garsija 52, Dijego Kosta 72

Rajo Valjekano - Barselona 0:4

Pedro 34, 48, 72, Fabregas 80

Real Sosijedad - Malaga 0:0

Almerija - Levante 2:2

Verza 42 (penal), Suso 51 - El Zar 55, Dipo 55.

Nedjelja:

Betis - Granada

Selta - Viljareal

Real Madrid - Hetafe

Valensija - Sevilja.

Ponedjeljak:

Espanjol - Atletik Bilbao.

Petak: Osasuna - Elće 2:1.

Bonus video: