Sjajni Kuzmić zaustavio Mogren

Mogren je prvi put bio opasan iz slobodnog udarca Gorana Burzanovića u 22. minutu, a onda je minut kasnije krenula serija napada Budvana
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2013. 07:38h

Mogren je izgubio korak sa Čelikom, jer su mreže mirovale na Starom aerodromu.

Tradicija da Budvani teško dolaze do bodova na gostovanju Mladosti (četiri remija i dva poraza), pokazala se još jednom, uprkos dobroj igri izabranika Brana Milačića.

Ipak, raspoloženi tandem štopera Mladosti, Saša Ćetković i Milan Radulović su odigrali utakmicu bez greške, pa su napadači Mogrena uprkos ogromnom trudu bili bez snage da matiraju najboljeg pojedinca jučerašnjeg derbija na Starom aerodromu, golmana Željka Kuzmića.

"Utakmicom i rezultatom ne mogu biti zadovoljan, jer treba zanemariti dominaciju i moć moje ekipe. Protivnik je uspio da se odbrani i to je njegov kvalitet i uspjeh. Falilo je koncentracije mojim napadačima, nijesu dali gol i onda je remi pravičan rezulčtat. Pokazali smo nedostatak kvaliteta, jer iz mnogo šansi nijesmo postigli gol, a to je najveća vrijednost u fudbalu. Bio bih srećniji da smo napravili dvije prave šanse i postigli golove. Ovako smo pokazali slabost, ali nastojaćemo da bude bolje", kazao je Milačić.

Nije početak utakmice nagovještavao takve probleme za Kuzmića, pošto je Mladost u prvih 20 minuta diktirala ritam.

Kapiten Vladimir Savićević je sa lakoćom prolazio po desnoj strani odbrane Budvana, ali je lopta nakon šuta Ivana Novovića u 10. minutu otišla preko prečke, da bi četiri minuta kasnije Stefan Mugoša oklijevanjem izgubio momenat da ugrozi Miodraga Todorovića na golu gostiju.

Mogren je prvi put bio opasan iz slobodnog udarca Gorana Burzanovića u 22. minutu, a onda je minut kasnije krenula serija napada Budvana.

Radivoje Golubović je šutnuo sa osam metara iskosa sa desne strane, ali je Kuzmić špagom spriječio pogodak.

Isto mu je uspjelo i poslije sjajnog prodora i šuta Milana Đurišića sa desne strane, dok je štoperski tandem Mladosti u međuvremenu uspio da zaustavi nekoliko dobrih napada Gorana Vujovića.

Mladost je uspjela da se konsoliduje, ali je novi šut Novovića bio izblokiran u 37. minutu, da bi minut kasnije Miloš Pavićević napravio višak solo prodorom a Mirko Radišić je uspio u posljednjem trenutku da izblokira šut Radulovića.

Do poluvremena su viđene tri šanse Mogrena - Goran Vujović je sjajno prihvatio loptu na grudi ali je njegov šut za malo bio neprcizan, potom je isti igrač lansirao Nikolu Vujovića na gol, ali je Kuzmić sjajnom i požrtvovanom intervencijom spriječio pogodak.

U posljednjim trenucima prvog dijela Darko Marković je sjajno šutirao, ali je Kuzmić još ljepše odbranio.

Nastavak nije bio tako uzbudljiv, uprkos tome što je pomoć vjetra imao zahuktali Mogren.

Tek tri šanse u tom dijelu igre, a sve tri prema golu Kuzmića. Najprije je volej Đurišića promašio cilj, a onda je Burzanović sa 16 metara raspalio, ali je Kuzmić uspio da odbije udarac do Gorana Vujovića koji je iz prve pogodio nekog od štopera Mladosti.

Nikola Vujović je u 72. minutu uspio da stigne loptu i sa gol linije centrira, a Marković je raspalio po lopti i kada se činilo da je gol neminovan, Kuzmić je uspio da je izbaci u korner.

"Bod kući ili na gostovanju Mogrenu, svejedno, rezultat je kojim morate biti zadovoljni. Tim prije jer je slađa polovina podjele bodova pripala nama, koji smo imali velikih kadrovskih problema. I uprkos tome vezali smo tri utakmice bez poraza", naglasio je Milovan Prelević, pomoćni trener Mladosti.

Mladost - Mogren 0:0

Podgorica - Stadion Mladosti na Starom aerodromu. Gledalaca: 600. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Dejan Šaković (Podgorica). Žuti kartoni: Novović, Seratlić, Ćetković i Pavićević (Mladost), Radišić, Vujović i Kapisoda (Mogren). Crveni karton: Miloš Pavićević u 89. minutu (Mladost).

Mladost: Kuzmić 8,5, Mitrović 6, Ćetković 7,5, Radulović 7,5, Novović 6,5, Kavanabe 6, Marković 6,5, Savićević 6,5 (Boričić), Seratlić 6, Pavićević 6, Mugoša 6.

Mogren: Todorović 7, Golubović 7, Radišić 7,5, Kapisoda 7, Pejović 6, Lagator 6,5, Marković 7, Burzanović 6,5, N. Vujović 7, Đurišić 7 (Đurović), G. Vujović 7 (Đuranović).

Bonus video: