Čelik traži pomoć Mladosti

Nakon što su u prošlom kolu podijelili bodove sa Mogrenom u metropoli crnogorskog turizma, fudbaleri Čelika odlučni su u namjeri da savladaju Mornar na svom terenu.
2 komentar(a)
Čelik, Foto: Luka Zeković
Čelik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.09.2013. 11:01h

Fudbaleri Čelika dočekuju Mornar i očekuju pomoć Mladosti kako bi nakon 7. kola Telekom CFL ostali sami na vrhu tabele.

Mogren, koji je trenutno drugi zbog slabije gol-razlike od „metalurga”, gostovaće na Starom aerodromu u jednom od najinteresantnijih mečeva ovog kola.

Budućnost će protiv posljednjeplasiranog Dečića pokušati da prvi put ove sezone veže dva trijumfa, a Rudar pod Golubinjom protiv Grblja da zabilježi prvu pobjedu.

Zeta i Sutjeska u jednom od derbija igraju u nedjelju uz TV prenos.

Čelik ne da vrh

Nakon što su u prošlom kolu podijelili bodove sa Mogrenom u metropoli crnogorskog turizma, fudbaleri Čelika odlučni su u namjeri da savladaju Mornar na svom terenu.

Izabranicima Slavoljuba Bubanje ne nedostaje motiva, s obzirom na to da žele da sačuvaju visoko stečenu poziciju.

"Ne smijemo da dijelimo protivnike na lakše i teže. Jednostavno, nema lakih utakmica. Protiv Mornara moramo da odigramo maksimalno angažovano od prvog do posljednjeg minuta, jer samo pobjeda može da zadovolji naše apetite. Uostalom, ako želimo da ostanemo na mjestu gdje smo trenutno, moramo nastaviti da pobjeđujemo", rekao je Ivan Ivanović, ofanzivac Čelika.

Barani su u trećem kolu iznenadili Budućnost pod Goricom, ali je to bila njihova jedina pobjeda do sada.

"Čelik je favorit i nema smisla da mu prijetimo na domaćem terenu. Ali, vjerujte da prave stvari od nas tek dolaze. Trudićemo se da neutrališemo najbolje tačke rivala, jer ih dobro poznajemo, a da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Pokušaćemo da stignemo do pozitivnog rezultata", kaže kapiten Mornara Mehmed Divanović.

Mogren protiv tradicije

Mogren će gostovati timu koji je blistao u Evropi tokom jula i avgusta, ali i igrati protiv tradicije - Budvani su, naime, slavili samo jednom u osam pokušaja na gostovanju Mladosti u nezavisnoj Crnoj Gori.

Dogodilo se to u martu 2008. godine (0:2), nakon čega je krenula serija remija (2:2, 1:1, 1:1), a onda i pobjeda Mladosti (dva puta po 3:1).

Tu seriju izabranici Brana Milačića pokušaće da prekinu danas na Starom aerodromu.

"Ovo je jedno od najtežih gostovanja, Mladost je i u Evropi pokazala koliko je dobra. Ipak, mi znamo svoje kvalitete i ciljeve i pokušaćemo da dobijemo, kao i na svakom meču. Očekujem dobru utakmicu, jer i mi i Mladost imamo fudbalere koji jednim potezom mogu da riješe meč", kaže bek Budvana Luka Pejović.

Mladost je u Tuzima prekinula seriju od tri poraza, a danas će pokušati da nastavi - seriju pobjeda.

"Očekujem da nastavimo gdje smo stali prošle subote, da zabilježimo novu pobjedu. Znamo da je Mogren jak, ali mi smo se konsolidovali i spremamo se kao pred svaki drugi meč", kaže Ivan Knežević, napadač Mladosti

Budućnost traži prvi trijumf kući

Budućnost će protiv Dečića pokušati da zabilježi prvu pobjedu pod Goricom ove sezone.

Poraz od Mornara i remiji protiv Sutjeske i Mladosti kod kuće, ali i gostujuće pobjede nad Petrovcem i Grbljem, pokazali su da se mlada ekipa Nenada Vukčevića mnogo bolje snalazi na strani, kada se protivnik otvori.

Da li će se danas promijeniti stvari? Pod Goricom gostuje Dečić, opet pred praznim tribinama.

"Niz od tri dobra rezultata nam uliva optimizam da ćemo konačno dobiti i na našem stadionu. Ne omalovažavamo protivnika, naprotiv, moji mladi fudbaleri nemaju pravo nikog da potcijene. Očekujem da odigramo čvrsto prije svega u odbrani, od ćega će poteći posjed i, nadam se, šanse za gol", kaže trener Budućnosti Nenad Vukčević, koji je računa na suspendovanog Tomkovića.

Dečić je prikovan za dno, sa po tri remija i poraza u prvih šest kola, a danas će biti i bez prvog trenera, jer je Fuad Krkanović suspendovan.

"Nismo u dobrom ritmu, niti u pozicji da prijetimo rivalu koji je podigao formu. Ipak, u situaciji smo da moramo da počnemo da osvajamo bodove, vjerujem da ćemo početi danas", kaže Milivoje Novović, defanzivac Dečića.

Tuzanima će nedostajati tri igrača iz prve postave, Lekić, Ramović i Padović.

Rudar hvata dah?

Meč sa Grbljem je nova prilika da Pljevljaci konačno zabilježe prvi ovogodišnji trijumf. Šanse, doduše, nisu prevelike, sa druge strane je rival koji nimalo ne leži „rudarima“. Međutim, remi sa Sutjeskom prošle subote i ubjedljiva pobjeda u Kupu, možda najavljuju da izabranici Mirka Marića polako „hvataju dah“.

"Mislim da polako hvatamo priželjkivanu formu. To, naravno, ne znači da protiv Grblja obećavamo pobjedu, jer to nismo mogli ni kada smo imali znatno bolju ekipu, ali nam niko ne može oduzeti nadu", kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

A seriju dobrih rezultata Grbljani su prekinuli prošle subote, porazom od Budućnosti.

"Rudar zaslužuje više bodova i bolje mjesto na tabeli, znamo da će nam biti teško, ali igraćemo našu prepoznatljivu igru i vjerujemo u dobar rezultat - ističe Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Lovćen će protiv Petrovca na Cetinju pokušati da zabilježi prvu pobjedu kod kuće, jer su dva jedina trijumfa do sada izabranici Mojaša Radonjića upisali na strani.

"Petrovac ne samo da ima dobar sastav, već je za Lovćen tradicionalno nezgodan. Ali, uradićemo sve kako bi nastavili dobar rezultatski niz - kaže za sajt Lovćena prvotimac Cetinjana Luka Vušurović.

I Petrovčani ove sezone bolje partije pružaju u gostima.

"Čeka nas težak rival, uvijek neugodan na domaćem terenu, jak iz prekida, odlično vođen sa klupe. Mada, iskreno mislim da je sve na nama, i da od nas zavisi predstojeći rezultat", rekao je vezista Petrovca Ivan Pejaković.

Subota

BUDUĆNOST - DEČIĆ (15.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

RUDAR - GRBALJ (15.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

LOVĆEN - PETROVAC (15.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ČELIK - MORNAR (15.30) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

MLADOST - MOGREN (15.30) Sudija: Pavle Radovanovć (Podgorica)

Nedjelja

ZETA - SUTJESKA (15.30) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

Bonus video: