Damjanović: Englezi nisu bauk

"Vjerujem da možemo da iznenadimo Englesku, koja je više puta pokazala da nema taj timski duh koji mi imamo, njihovi igrači kao da nisu zajedno", rekao je popularni Boske
13 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2013. 16:59h

Izboreni remi u Varšavi, uz sjajnu igru u drugom poluvremenu, i to bez najboljih fudbalera, još jedan je dokaz da je crnogorski tim stasao za velike domete, kaže strijelac jedinog gola za Crnu Goru Dejan Damjanović.

"Opet smo pokazali da možemo, potvrdili da je onaj poraz od Ukrajine bio samo loš dan, rekao bih i nevjerovatan splet nesrećnih okolnosti", komentarisao je popularni Boske, koji je u 12. minutu nakon prvoklasne asistencije Boškovića postigao treći značajni gol za Crnu Goru u ovim kvalifikacijama (nakon pogotka u Kijevu i u Podgorici protiv Engleza).

Iako su Poljaci preko Levandovskog brzo vratili utakmicu u egal i stavili na muke crnogorsku odbranu, desetkovana Brnovićeva četa u nastavku je pokazala da je građena od "čvrstog materijala".

Napadi Poljaka odbijali su se u drugom poluvremenu o bedeme crnogorske odbrane, dok se na drugoj strani otvaralo toliko prostora da je prava šteta što neka od ubitačnih kontri i velikih prilika nije pretvorena u drugi gol i pobjedu.

"Igrali smo bez naša dva najbolja igrača u većem dijelu meča, ali smo i pored toga pokazali karakter i čvrstinu. Momci su se borili do kraja, bukvalno su se iskidali na terenu, Varšavu smo napustili kao da smo bili na ratištu, u timu ima i ranjenih", slikovito opisuje napadač Seula, koji je u 69. minutu imao veliku šansu da postigne i drugi gol, nakon prodora i asistencije Vlada Božovića.

"Šteta, već sam bio snimio ugao u koji sam želio da pošaljem loptu, ali mi je nezgodno odskočila, prešla mi preko noge", dodaje Damjanović, koji je u 12. minutu pokazao kako se pogađa kada ne odskoči lopta.

Šansu je imao i Simon Vukčević, pa Fatos Bećiraj, dva puta je u dobroj poziciji bio i Kasalica, drugi gol je dugo visio u vazduhu...

Umjesto toga, Crna Gora će narednog mjeseca morati da se vadi u Londonu, ali ne za remi u Varšavi - koji je veliki uspjeh, posebno sa ovim timom - već za poraz od Ukrajine u Podgorici.

"Vjerujem da možemo da iznenadimo Englesku, koja je više puta pokazala da nema taj timski duh koji mi imamo, njihovi igrači kao da nisu zajedno... Iako se radi o odličnoj ekipi i vrhunskim fudbalerima, mislim da bismo te njihove slabosti mogli da iskoristimo i, ako budemo svi zdravi, napravimo veliki rezultat u Londonu", kaže Damjanović.

I golman Mladen Božović obilježio je utakmicu u Varšavi, koja je u prvom poluvremenu imala i drugo lice. Velika dominacija Poljaka i pet velikih šansi krunisani su samo jednim golom zahvaljujući sjajnim odbranama crnogorskog golmana.

"Mogli smo da pobijedimo, šteta zbog onih šansi u drugom poluvremenu, ali su Poljaci bili izuzetno opasni u prvom dijelu. Ostalo je neriješeno i borba traje dalje. I dalje smo u igri", kaže Božović.

IZ Varšave se vratili kao sa ratišta

Kao da su napustili bojno polje, tako su crnogorski fudbaleri izgledali nakon utakmice u Varšavi. Stevan Jovetić je zbog obnovljene povrede butnog mišića na treningu pred utakmicu presjedio na klupi cijeli meč, nije bio ni u kombinaciji da igra.

Mirko Vučinić je izašao u 37. minutu nakon opasnog starta poljskog fudbalera, a veliki otok na koljenu i te kako je bio primjetan.

Žestok udarac dobio je i Stefan Savić, i to nakon drame u petercu u posljednjim sekundama meča kod poništenog gola Poljaka, pa će zbog hematoma u mišiću možda propustiti naredni meč Fiorentine.

U avionu po povratku iz Varšave, led je tražio i Elsad Zverotić, koji će se na prvom treningu Fulama pojaviti sa otokom iznad koljena. I to nije sve, na bol u zglobu žalio se i Marko Baša, pa je nakon meča pune ruke posla imao fizioterapeut Zoran Jovović. Srećom, nijedna povreda ne bi trebalo da bude teže prirode...

Galerija

Bonus video: