Damjanović: Okliznuće se i Ukrajina

Pobjeda u Poljskoj ključna u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu naredne godine
9 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2013. 21:05h

Iako je jučerašnji trening selektor Branko Brnović planirao da odradi sa svih 25 pozvanih igrača, na terenu kampa Fudbalskog saveza Crne Gore nije bilo dvojice reperezentativaca. Elsad Zverotić, koji je u nedjelju sa svojim Jang bojsom igrao derbi sa Bazelom nije uspio da stigne na vrijeme, a “roviti” Marko Simić ipak nije uspio da na vrijeme sanira povredu zadnje lože pa će to uraditi u turskom Kajzeriju. On je ipak dolazak iskoristio da u ambasadi Velike Britanije izvadi vizu za “Vembli”.

A pred novinarima su se juče pojavili golman Vukašin Poleksić i napadač Dejan Damjanović, sa jedinstvenim stavom - duel u Poljskoj je najbitniji u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu!

Napokon igraju redovno: Fatos Bećiraj i Simon Vukčević

"Okupili smo se i ne treba napominjati koliko nam je drago zbog toga. Atmosfera je u selekciji tradicionalno sjajna i “izginućemo” da bismo pobijedili u Poljskoj. Od te utakmice mnogo toga zavisi u grupi H, a mi ćemo pokušati da osvojimo tri boda. To je naš imperativ... Mada, u fudbalu je sve moguće, ali svakako da ne bi bilo dobro da izgubimo. Po meni, utakmica u Varšavi je najvažnija, jer u slučaju pobjede ne bismo bili pod pritiskom igre na pobjedu u Engleskoj", kazao je Poleksić.

Prvi duel u kvalifikacijama “hrabri sokoli” su odigrali sa Poljskom u Podgorici, i bilo je 2:2.

"Bila je to teška utakmica, a mi smo bili umorni, jer je bio tek početak kvalifikacija. Bilo je i povreda, i zato je i taktički i psihološki bilo dosta teško, ali sada nas očekuje još teža utakmica, pošto Poljaci nemaju šta da izgube. Odigraće rasterećeno, napadački i otvoreno, i u tome vidimo šansu da iz kontre dođemo do gola. I uopšte nije veliki problem što neki od reprezentativaca nijesu standardni u svojim klubovima, jer nijesu slučajno u reprezentaciji. Bolje je kada se igra, naravno, ali je sigurno da će svaki naš igrač dati maksimum", naglasio je golman Debrecina.

Taj bitni duel na “Pepsi areni” u Varšavi igra se u petak 6. septembra od 20.45 časova.

"Utakmica u Varšavi najbitnija je u kvalifikacijama i posljednji voz je za Svjetsko prvenstvo u Brazilu - kazao je napadač Dejan Damjanović.

"U stvari najbitnija je bila sa Ukrajinom, i na poluvremenu sam bio siguran da ćemo završiti posao. Ipak, fudbal je takav, i mi sada moramo odigrati pametnije i smirenije, da sačekamo šansu i realizujemo je. Moramo izvući pouke iz tog poraza od Ukrajine. No, ne mislim da je Ukrajina u boljoj poziciji od nas. Prvi igraju sa Engleskom i siguran sam da je neće pobijediti. Sve može da promijeni jedna njihova loša, a naša dobra utakmica. Sve je još na nama", naglasio je Damjanović.

On je na mini pripreme reprezentacije došao spreman, pošto je imao vremena da se vrati u formu nakon povrede mišića potkoljenice prije dva mjeseca.

"Poljska je sada najbitnija, posljednja šansa da se nešto uradi. Pobjeda ili poraz jednog izbacuje iz igre, a drugog potpuno vraća. Svi to razumijemo i želimo da tok okrenemo na našu vodenicu", zaključio je napadač Seula.

Galerija

Bonus video: